Katten

I Fredags rinngde grannen mig och frågade om jag visste vems (överkörda) Katt det var som låg vid Hökhuvud!?
Nja, jag stannade vid katten när jag åkte hem och kollade, men kännde inte till den. Då kommer en tant och går, så jag stannade henne och fårgade, hon kollade lite slött på katten och sa nej. sen tänkte hon gå igen. Jag ifrågasatte om hon kunde tänkas känna någon som kanske visste vems katt det var.. till svar får jag att jo de kanske hon gjorde. Jahaa, men ring och fråga då?!?
 
Efter mycket om och men så ringde tanten, men visste inte. Sen gick hon! Jaja, jag hade hund och Barn i bilen så jag åkte hem. Men när jag skulle till Jobbet så åkte jag tidigare för att kunna svänga in hos veterinären och be om hjälp! (Jag som inte ens äger katten och jag körde inte på den heller!) Veterinären skulle gå till katten och kolla om det fanns chipp el. öronmärkning! Jag delade även bild på Fb (se nedan..)
Nu är katten borta från vägen och jag hoppas att ägaren är funnen och informerad!
 
OM man kör på en katt så kan man väl åtminstonde knacka på närmsta hus och kolla om dom vet, eller i det här fallet gå till veterinären (några meter bort!) Ägaren vill nog veta vart katten håller hus.. Och om ett litet barn vill begrava katten är det väl bäst om den inte är halft uppäten av djur eller påkörd flera gånger! Dags för människor att ta mer ansvar! (någon saknar förmodligen katten...)
 
/SANDRA
 

Idag, just precis NU!

Full fart hela dagen!
Blrjade morgonen med långpromenad i ett underbart väder, när vi kom hem tvättade vi av Saaben och satte i en skiljevägg (Nu har kingen fått mer ombonat i bak bredvid vagnen!)
Sen över till mamma på lunch, vidare hem byta om och tillbaka till Gimo för att Fira "lilla" Nellie som fyllt 1år! Gott fika och trevlig sällskap, så nu har vi precis tänt grillen..
Och eftersom jag glömde ta upp oxfilén från frysen så fick de bli fläskfilé istället! (Dagens ilandsproblem typ)
 
Vad som väntas ikväll är oklart, har hört att det är bilträff i östhammar.. men vet inte om jag är sugen på att åka, sällskapsspel låter mer lockande!
En del av en otroligt härlig väg som vi gick i morse!
Ska nog gå den ganska snart igen.. det hade tokat upp bra..
 
/Sandra

Kretiviteten flödar!

 
 
Pinnnar från naturen (läs, våran gård!) Fjädrar och "ägg" fyndade jag på ÖoB igår (efter lunchdaten med Linda) Så igårkväll, med hela familjen hemma Pysslade vi ihop detta! Alla var med, så härligt att man kan göra något ihop, även om Johnny ville äta upp fjädrarna till en början, men pinnarna var ju extremt roliga tyckte han. - Mitt andra pyssel med Johnny!-
 
Mitt första Pyssel med Johnny kan jag ju berätta om också..
Vi gjorde egen Fingerfärg som vi målade på papper med, till en början fick Johnny skapa fritt så att han fick vänja sig vid det superkladdiga. Sen så gjorde vi varsit handavtryck på samma Canvastavla! (Jag med röd färg, Johnny med "havsblå") -Tanken är att Faderskapet ska sätta dit sin hand också!- 
En ganska rolig familje grej att ha på väggen, eller varför inte ge bort till farmor och farfar/Mormor och Morfar?!
HUR PYSSLAR NI MED BARN ?
 
/Sandra

Vår hall

Började morgnonen med ett försök till att ta en promenad... Blåsten gjorde att Kingen var hoppig och allmänt "tussig i huvudet" Johnny ville inte ligga i vagnen så vi vände och gick hem efter några meter! Vi lekte och plockade ur alla lådor i hallen! (Jag plockade dock ur diskmaskinen, och i med det smutsiga!) Sen testade vi gå igen, då gick det bra.
 
ONÖDIG FAKTA!
I förrgår gick jag med Robin som sällskap, då gick vi ganska "normal" (sakta om du frågar mig) fart, idag gick jag "själv" (Mitt team med barnvagn å hund var självklart med!) Då gick det 3 minuter snabbare per Kilometer!
Nu har ni sett en del av våran Hall... Johnny har fått "inreda" på sitt vis medans jag städade i köket.. Något säger mig att jag BORDE organisera om hallen!
 - Men jag vet inte..
/Sandra

Myggen är i faarten

Inatt sov Johnny hela natten! (vaknade till vid 04,30 och fick ligga mellan oss och somnade om!) Så strax innan 06 gick vi upp idag!
 
Jag känner mig så enormt energipåfyllt, måste vara vårvädret som boostar mig med energi!? Dock lite kallt, men hittar man ett icke blåsigt ställe med sol som ligger på så kan man nästan få sommarkännslor! 
Ska nog passa på att sova lite medans Johnny sover, för ikväll blir de fullt ös :)
Bild från igår.. Fick lov att dra på myggnätet! Förra året vid den här tiden var det snö och kallt! (tro mig jag mins! Väldigt gravid och väntade sååå på att liten skulle komma.. Varje hundpromenad var jobbig i kylan!)
/Sandra
 

sonorigt

Snor vs. Johnny och hans team 1-0
Vaknar 1 gång i timmen mellan kl 21 - 00, PAUS kl.00-05 vände det och Johnny fick sova!
Så nu sover Johnny i vagnen, och jag är klarvaken med Nyhetsmorgon som sällskap. Dessutom kan jag inte somna nu, solen är på väg upp och det är ljust. Så dags att ta tag i alla sysslor.
 
Igår bakade jag lite på kvällskvisten, det blev Kokostoppar! Nu ska dom bara doppas lite i choklad så är dom klara! Nu är 3 bakverk klara till Johnnys födelsedag, ska bara hitta på mera godsaker att baka.
Tips mottages tacksamt på Kakor!
/Sandra

MYS!

Igår kom jag hem vid 22,30 då har SuperPappan Tvättat ALL tvätt, eldat,lagt johnny, och allt de andra som skulle göras + att han hade dukat fram ost och kex! Så egentid framför kaminen innan sängdags!
 
I morse  blir jag väckt av kaffebryggaren, då har han fixat värsta hotellfrukosten! med hjälp av Johnny.
Alltid trevligt att vakna på de viset. Han var så omtänksam att han kastade ut katten me, (Annars har Tussen en förmåga att väcka mig för hon vill gosa..Bara jag som gäller tydligen)
 
Ska klä på mig och ta en promenad med Kingen, sen blir det Uppsala och träffa bästa Jessica!
/Sandra

så känns det

(Tidsinställt inlägg)

Jag dansar 2 dagar i veckan och då är Johnny hemma med sin pappa (inget konstigt med det?) När jag åkt halva vägen till dansen kan jag få värlsta "Ångesten" och känna att jag är sämsta mamman i hela världen som lämnar barnet med sin pappa. Kan ha en dålig magkännsla tills jag måste tänka på dansen, och sen nästa må lite dåligt över att jag "bara lämnar honom" när jag åker hem...
 
Ni kanske tycker jag är "töntig" som tycker så, men jag känner så och det känns inge bra. Jag vet att Johnny har de hur bra som hälst med sin pappa, men endå känner jag mig elak.
Tror jag gråter en skvätt och ser om det käns bättre!
Nej juste, jag vill inte gråta inför Johnny! Jag är hans starka supermamma som INTE GRÅTER !
 
 
/Sandra

Hund

Igår trotsade jag och Kingen snön på kvällen, vi åkte in till Gimo och "tränade på att gå i koppel",
Min förväntningar var inte så stora (då vi tränade i Tierp på morgonen) men oj vad han var duktig! Så hela gårdagen var han exemplarisk, UNDERBARA HUND!
 
Han har mycket vilja och är väldigt mycket hund, som vill att det ska hända saker HELA TIDEN! Numera när Johnny ska vara med och dela min tid så får Kingen inte lika mycket träning.. Och det märks!
Kan upplyusa er om att jag känner mig som sämsta människan i hela världen när Kingen flippar ur(hoppar och skäller) och jag vet ju att de är för att han är glad, och han kan inte hantera sin energi alla dagar.
 
Att gå med barnvag och en hund som man måste påminna om att han inte kan hoppa och fara hur han vill är lite knepigt. Jag blir ofokuserad på Kingen och då tar Kingen komandot, och helst då mitt i allt kaos så lessnar Johnny.. (IGÅR TRÄNADE VI MED VAGN, OCH ALLT GICK BRA!)
 
Tur att Kingen har mestadels bra dagar och att vi känner varandra bra! ÄLSKADE HUND!
 
 

just precis nu!

Är glad att ni fortsätter läsa fasten min inlägg är "fattiga" just nu! Motivationen att formulera mig bra är som bortblåst, precis lika bortblåst som vårväderet! Tror den motivationen har omvänt sig till en massa tvätt och lagt sig i min tvättkorg!
 
Kom hem för en stund sen, passade på att starta 1 maskin tvätt och rensa bort all reklam.. Välbehövligt men ack så drygt att behöva ta tag i det när man egentligen känner för att riva ut varernda skåp och bara kasta grejer omkring sig! Jag ska inte göra det rörigt här, ska försöka samla mig och samla ihop alla grejer som ligger lite här och där. Sen får jag väl dra en vals med dammsugaren samt en svängom med golvmoppen!
/Sandra

bra start

igår kväll somnade Johnny vid 19.30 och i morse vaknade han 15 min innan jag skulle upp dvs. kl 05.45 och 15 min morgon mys(bus) innan frukost! skön start på söndagen:)

jag spenderade lördagskvällen i soffan och sov innan 10nyheterna!

ikväll ska jag städa som en tok! tvätta,dammsuga,torkagolv och samtidigt baka tänkte jag.. sen försöka samla ihop mina tankar i ett varmt bad och somna skönt i en renbäddad säng! -vägen dit känns lång! och jag längtar efter min Johnny.
/Sandra

mobilbloggar

igår spenderades delar av dagen med Malin och hennes dotter:) vi lunchade i gallerian innan vi tog en promenad i det fina vädret!
ja vädret ja... snö och blåst = ingen ström hemma! i morse vid 05 fick Johnny välling och sen försvann strömmen.. jag och Johnny är nu hos mamma,ska snart hämta hit kingen med!
i morse skulle vi bada, men Johnny va alldeles för trött för simhallen så vi for hem till mamma och nu sover han i vagnen :-) själv dricker jag kaffe och slökollar tv i väntan på lillasyster och basse!
/Sandra



Tralalala

Började dagen med sovmorgon till 05,30 (Hela natten i sin egna säng!!) Sen lekte vi en stund innan vi gjorde frukost och promenad. Vid 9 tiden åkte vi in till Öppnaförskola och lekte, nu sover han gott i sitt rum och jag har förflyttat mig in från Altanen.
 
Ska nog ta en Powernap.. blev sent igår! och blir sent idag med. Ska dansa lite, och kanske att man lyckas bättre idag. När jag skriver om dansen här så är jag väldigt kritisk mot mig själv! Jag vill bli bättre och kritiserar mig själv väldigt hårt. (både bra och dåligt) Nästan på gränsen till för hårt ibland.. Kan känna att det inte är kul, men det är bara jag som piskar.. Den där moroten är framgång för mig.. Så kämpa på!
 
/Sandra
 

Jag börjar

Efter som jag skrev tidigare om att man ska prata så börjar jag här!
 
När Johnny sover så är jag väldigt orolig att det ska hända honom något! Han har eget rum på samma plan som oss, och vi har en "BabyWatch" Så vi hör honom! Endå har jag svårt att riktigt slappna av, vill gärna kolla till honnom 1 extra gång...  Lika på dagarna då han oftast sover i vagnen så vill jag dit och kolla till honom med jämna mellanrum. Är det bara jag som känner så här?
 
Vi har ju Kingen som vaktar Johnny också.. för numera sover Kingen nedanför Johnnys säng (istället för bredvid mig) Så det känns bra.. Tanken har också slagit mig att någon kanske kommer in och tar Johnny och sen rymmer med honom. Så då känns det extra bra att Kingen ligger där och vaktar!
Ganska vrickade tankar, men dom finns där och jag tänker inte dölja dom!
 
/Sandra

PRATA

Öppnaförskolan på förmiddagen och nu har vi precis landat hemma. Johnny sover i sin säng och jag sitter inne fast det är sol ute.. Hur som helst, Människor måste prata mera!
Det finnns så mycket man inte pratar om, ex. saker kring förlossningen, ammning, kärlek, osv. osv.
Men om ingen pratar om det hur ska du då veta att det du känner är "normalt" ?
 
Jag och en kompis hade ett samtal om allt mellan himmel och jord, också kom vi in på att tiden går snabbt, barnen blir stora och det där med förlossningen osv. osv.. Då säger jag: Jag är nog ingen småbarnsförälder!Alltså, jag var nog rätt stressad första månaderna och bara sitta som en "mjölk ko", byta-blöja och sova, Nu när det är fullt ös och matkrig så mår jag som bäst!
Då säger hon, vad sönt att du sa det, jag känner också så!
 
Tänk om alla pratade med varadra, då skulle man kanske inte känna sig så ensam !?!
 
 
Första tiden var nog lite spännd, för allt var så nytt och man var rädd att göra fel, men från dag 1 har jag älskat min underbara son! (vilket alla föräldrar gör?!) Och snart blir du 1 år! Tiden springer!!
 
/Sandra
 
 

ANKA

Lugn på ovansidan med ett kaos under ytan (taget ur filmen Convoy)
 
-Om ni inte har sett filmen Convoy, så se den!

Woow

Igår 20,30 la vi oss i sängen och somnade! Och sovmorgon till kl07,00 i morse! Undeerbart! Johnny vaknade dessutom med ett stort leende! Sen rev han ut allt från garderoben medans jag gjorde frukost.. Vi har dammsugit och torkat golv i hans rum, ska plocka in alla skaer där igen, sen morgonpromenad i den snart uppgångna solen!
Efter lunch så ska vi till lekparken tänkte jag, skönt att komma hemifrån och leka lite ute i vårväderet!
cyklade runt i österbybruk igår, dannemora gruva har vi här (Iallafall gruvtornet) Så fin miljö där!
 
/Sandra
 

Regnkläderna från igår

Johnny fick regnkläder igår! Folk kaske tycker att det är "fel årstid".. Men regnet kan komma nu, och än så länge är det "kallt" ute. Jag valde att köpa lite "billigare" (jämfört med ex. Polarn o Pyret*)
Han har dessutom nästan vuxit ur sin overall som vi hade i vitras, så nya utekläder var på sin plats! Nu när han går och så så kan man ju inte bara ha en Fleaströja och sen åkpåse.. Liten har blivit stor och vill vara med och greja!
 
200:- för jacka      och       150:- för byxor. Helt okej pris, och snyggt med!
Kläderna är köpta på Lager 157 i Uppsala!
 
*tro nu inte att jag "hatar" polarn och pyret, för jag älskar deras kläder men inte alltid priserna...
 
/Sandra
 

Tävlar lite!

Jag är med och tävlar om fleecefodrade regnställ från Vossatassar genom Mirka Norrström (Familjen Annorlunda "kändis") Var med ni också!
 
/Sandra

Uppsala by förmiddag

Vi har spenderat dagen i Uppsala! (sååå underbart att komma hem!)
Vi skulle ha tag på fårstängsel men efter som att det tydligen inte är säsong för det nu så har dom det inte inne..(Men Visby har 14 rullar hemma! Lite komiskt att just Gotland ska ha FÅRstängsel...)

Vi hade lite annat som skulle uträttas, så helt i onödan var det ju inte! En Sony Z1 compact till mig och regnkläder åt Johnny, samt en VGW sele åt Kingen! Samt Lunch på Ikea då, (Billigt, gott och barnvänligt!)
 
Ni kan ju ignorera mitt avskavda Nagellsack....
 
Så nu när det endå är ljust ute ska vi ut med sågen och röja lite buskar på gården, eftersom att föregående husägare måste hatat sin trädgård och älskat sly..så kommer det här ta tid! (Inte för att jag är någon världsmästare på trädgårdar, men man vill ju försöka ha det lite fint!)
/Sandra

Födelsedags förslag!

Många har frågat mig vad Johnny vill ha när han fyller 1 år!
-Fråga honom?-
 
Gunga
Badleksaker (kanske en modell större badanka?)
sandlådesaker
Tallriks set (INTE nå opraktiskt med motiv som barn inte gillar.. Gärna något kul för barn och praktiskt)
Lektält (gärna med stjärnor och i kanske blått)
Bobbycar
Kläder
Mysig filt (med "mullimull" på ena sidan, Johnny älskar sånna)
Pennor/Kritor
Musik CD (Astridlindgren gillar vi!)
Böcker (Petson, Astridlindgren och Stadens hjältar *)
Såg att stadens hjältar fanns på film också..
*Vi har böckerna "Ragge Raggarbil" och"Berra Bergningsbil"
 
Ja här har ni lite tips! Och för att undvika att Johnny ska få typ 5 gungor och 3 par badankor så snälla spar kvittot..
Kan ju medela att vi fick 2 Pulkor i julklapp och 2 läragåvagnar i dop present..
 En egen Riktig bil går också bra om ni frågar honom!

 
/Sandra

Matiga djur

Jag tog tag i mina måsten igår.. bara ett kvar! (men det måste jag prata med johnnys pappa om innan...)
Igår ville Johnnys pappa ha "egentid" och jag som hade danstränig.. Men då tog jag med mig Johnny och mina två barnvakter så kunde jag dansa endå! Smart av mig.
Det gick superbra att ha med Johnny trots att det var sent, Välling fick han innan vi åkte hem och sov sen gott i bilen! (och hela natten)
 
I morse  vaknade Johnny och var ledsen, men välling och mys i sängen löste det hela! -Undra om han drömde? Vi lekte och damsög lite innan vi tog en kort promenad, jag var inte på humör för nån längere! Vi åkte och terrade Jossan lite, Johnny provsmakade ALLA äpplen i fruktskålen, och 1 mandarin.. skalen var fortfarande på, men de spottade han ut..
Ibland är jag och Jossan väldigt pedagogiska!?.. Vi förklarade för Johnny att djuren var mat, räknade upp massor av "köttsorter" från djuret.. Fläskfilé, Bacon osv.osv. För man ska vara ärlig med vart maten kommer ifrån tycker jag!
/Sandra
 

På G igen

Okej, vilken jobbig gårdag det var. Eller inte jobbig som i JOBBIG. Men allt blev bara fel, vaknade på helt fel sida! Och saken blev inte bättre av att Robin va irriterad på morgonen också.. Sen när vi väl va ute på promenad och pappan på jobbet så känndes allt bra. MEN så fick Kingen ett frispel och skulle INTE sammarbeta.. *Morr, pust och stön!
Men tog mig i kragen och åkte iväg och dansade lite på kvällen, känndes lite bättre.. Men vissa turer funkade inte!
 
Idag tar vi nya tag och det känns bättre!
Vi var iväg till öppnaförskolan och lekte, nu soverJohnny och jag har typ en massa måsten! (Men dom kanske kan vänta?!) Vad resten av dagen bjuder på får vi se, ikväll blir det dans igen! Hoppas på bättere Motivation från min sida då..
Solen på väg upp! Bild från i morse, tänk att solen gör mig så glad! :)
 
 /Sandra

sova tillsammans

sammsova eller inte?
Jag skulle nog sova dåligt om Johnny ska sova i samma säng som mig en hel natt, är rädd att han ska rammla ur.. Men sådär på morgonen så gör de inget om jag sover* sämmre..
*vila lite lätt med stängda ögon bara!

Dom flesta jag vet har ungarna i samma säng som dom redan från dag 1, för att det är bekvämt när man ska amma osv. Men jag gjorde tvärt om.. Johnny fick sova i sin vagga och har alltid sovit i egen säng sen dag 1.. förutom nu då, en sväng på mornarna hos oss..
Jag tror inte det är negativt att ha barnen i samma säng som en själv, så länge alla kan sova bra så är det väl super.. Lika med att barnen sover i egen säng, det är väl bra om barnen gillar det.. Anledingen till att vi tar upp Johnny och lägger han i våran säng på morgonkvisten är för att ingen av oss orkar ta en konflikt om att han "ska sova i sin säg, bara för att!"
 
Jag tor man ska göra det som passar en själv bäst!
(-Jag har endå aldrig varit med om att en 15åring vägrat sova egen säng...tillslut "lessnar" dom små liven på mamma och pappa!)
 
 
Kan ju medela att Kingen sover i våran säng också!
(Det heter inte trångt, det heter mysigt!)
 
/Sandra

Mysig morgon

Igår efter inlägget om att alla sov så gjorde jag tacos.. men bara jag som åt. Pappan fortsatte sova och sov tills i morse, han har varit vaken i 15 min sov sen sovit igen. (Förkyld? han känner sig dösjuk) Johnny och jag grejade lite här hemma, dock hade nog Johnny ont i munnen för han vägrade äta...
 
inatt vid 2-3 tiden vaknade johnny och ville inte somna om, så han fick ligga mellan mig och Robin, då sov han som en stock till 05,40 i morse! Mysigt att vakna av en spark i ansiktet och sen ett asgarv! Vi gick upp och gjorde välling, men den åt vi i sängen, riktigt härligt! (om man bortser från den sjuka pappan)
 
Idag har vi hunnit dammsuga, tvätta (inne på maskin 2 nu), plockat i och ur diskmaskin, servat pappan, lekt, och hängt undan gårdagens tvätt.. Eldningen får vi inte glömma!  Nu ska vi ta en promenad med Kingen, för någon börjar bli trött....
 
 Bild från i helgen.. Eldning och gungning, riktigt kul!
 
/Sandra

Fullt ös

Fullt ös hela helgen, därav ingen blogg!
Vi har eldat på gården, vilket tog en heldag! Så korvgrillning ute var ju ett måste.. Vi passade på att städa ur ett förråd också, så stor städning ute kan man säga!
Nu har jag precis kommit hem,och här sover alla... Får väl ta och kasta igång MINST 1 maskin tvätt och börja med maten.. Tacos på¨en söndag!
 
/Sandra

RSS 2.0