kärlek

Lite härliga peppande bilder så här på fredagsmorgonen hittar ni HÄR och nr 5 ska ni kolla lite extra på.. Det är Kingen och Johnny upp i dagen!
När Kingen visar sin kärlek till Johnny så blir man extra varm i hjärtat! och Kingen har en ängelstålamod med Johnny, det tackar vi gudarna för. (Alla ni som trodde att Kingen skulle va elak mot bebis kan ju gå och skämmas!)
 
Tussen är inte så toklig ihop med Johnny han heller, men tussen är tussen! Den lilla morrhoppan som vi faktiskt tycker om. Knäppa katt som tror att ALLA nappar är till honom..
 
Kärlek till er alla!
 /Sandra
 

intressen

Funderar åter igen på det där med hästköp!
Klart ungen ska ha en häst, så har börjat läsa Hööks katalogen med honom! Haha, nä då.. han hämtade den själv, sen att jag berättade väldigt djupt om alla saker är en annan sak..
Är det okej att "leda in" barnen i sina intressen?
Självklart kommer jag stötta Johnny vilket intresse han än väljer, men hästar och ridsport ligger mig varmt om hjärtat! Men mamman ska ha en häst oavsett.. slutdiskuterat!
/Sandra

Morgon

På morgonen när lilla Johnny väcker mig så smälter jag och ler resten av dagen! MEN när robin blir väckt av johnny så är det pust,frust och stön. Morr och fräs! En sån sak kan förstöra min dag totalt! 
Då blir jag arg på robin för att han är negativ mot Johnny också kan kriger vara igång!
Och ni som tänker försvara Robin med att han jobbar och går upp tidigt, och kommer hem sent! Glöm dom komenatrerna!
 
vi går upp samma tid och att "Bara vara mammaledig" kan få vem som helst att krokna! (MEN ACK SÅ UNDERBART) Robin går i regel isäng efter mig, men det är hans egna val! Är jag trött så går jag och lägger mig i tid på kvällen, men det kan nog inte han ? Jag vet att Johnny inte tar sovmorgon i första taget, alltså får jag anpassa mig, och det gör jag mer än gärna!
 
Visst kan det vara tungt att kliva upp ibland, men med en liten älskling som ler och killar mamman på fötterna så smälter man ju omgående och blir glad!
Han har börjat konstra med att släppa händera!
Mamma blir nervös, UNGE! <3
 
/Sandra

Socker och sötsaker

Alla äter vi sötsaker någon gång ibland, men hur gör ni med era barn?
Mitt barn, Mitt val.. så tänker jag!
 
Jag vill INTE att Johnny ska äta(läs smaka) glass,kakor,godis och sånna saker. Han är inte ens 1 år! Folk "tjatar" på att han ska få glass och sånt.. Om du vill ge ditt barn en sockerchock i tidig ålder, fine! Men låt bli min unge..      När vi fikar så får Johnny Ekologiska majskrokar(Ekologiska för att dom kladdar minst, och naturligtvis lite mer miljövänliga osv.osv.) eller så får han smörgåsrån att knapra på, frukt är också poppis här hemma. Men inga kakor och sånna sockerbomber! 
 
ska jag börja köpa ut cigg åt minderåriga och pracka på dom? Gift som Gift... eller? Alkohol i tidig ålder kan man ju också pracka på ungarna!
 
Men okej, när är det "okej" att låta barnen äta kakor och såna saker? Vilken ålder ska man starta?
På 1årsdagen vill man ju att dom små ska få kladda med en egen tårta, men jag tror nog jag vill göra en nyttig variant på tårta. och det där med Glass, svårt alltså! Sommar+Glass=Sant
Men en variant på glass är ju frysta bär med yoghurt, eller bara frysta frukter att svalka sig med!
 
Klart att han kommer få äta kakor,godis,glass och sånna saker! Men det är inget jag tänker tvinga in honom på. Däremot kommer vi styra sockerintaget och ingen ska säga emot oss..
 
Känner mig som en riktigt NEJTACKARE!
 
 
/Sandra
 
 
 

Tårt feber!

Okej, åter igen den där tårtan jag gjorde!
Nu har fler ätit och har gillat den, då antar jag att det var ett bra val av smakkombinationer!  Nåväl, nu blicker vi frammåt!
Om några månader fyller Johnny år, vad ska man göra för tårta då?
Jag tänker lite så här kring teman.
*Blå
*Kungakrona
*Prins
*Glitter och diamanter
Och den ska inte vara för söt! Alltså gärna något uppfriskande! istället för tuung gräddsmak med inslag av socker!
Lite samma tema som Dopet
 
Har ni något förslag?
/Sandra
 
 
 

våran helg

Vilken helg vi har haft!
Mycket fika och folk.. tror vi har ätit smörgåstårta för ett helt år! Men gott var det.
Förutom att vi har firat pappan i familjen så har jag och johnny varit i stan.
2 par "FuskJeans" och 1 body från Cubus blev det! Sen en massa sker på IKEA... och jag som inte skulle ha något! Men Rullgaridener till sovrummen, Johnny fick såklart en turkos gardin! Mycket trevligt inetsiativ av Johnnys gudmor tycker jag!
Lite pulkaåkning med, idag vart det ju sol och -5 grader ute, perfekt!
/Sandra

MORFAR

Tidigare i veckan var jag hos mamma och kollade i lite gammla lådor, hittade då lite tidningsurklipp där Morfar var med.. När jag läste det kom en tår fram! Ibland tänker jag, morfar hade varit stolt över mig nu! Bilderna i tidningen på min fina glada morfar, alla fina citat av honom. Det är precis så jag minns min morfar! Jag visste att många kännde till dig, men inte att du va en "lokal känndis" Min supermorfar! Ibland önskar jag att Du var med oss "på riktigt", Johnny hade gillat dig tror jag!
 
Ett tidnigsurklipp löd så här:
Sotare Lars Smedberg,Tierp, avled 3 maj i en ålder av 72 år.
Han var född i Lövstabruk och 1947 flyttade han med föräldrarna till Tierp. De var sju barn i syskonskaran.
1950 kom han i lära hos sotarmästare Holger Lindberg och erhöll gesällbrev 1957.
Under några år verkade han i Hofors, Sandviken och sundsvallstrakten, men kom tillbaka till Tierp 1966 och arbetade där till pension. På ledig tid tyckte han om att fiska och att jaga.
Sedan 1967 var han gift med Gertrud och utöver hustrun efterlämnade han barn med familjer samt en bror
Spegeln till vänster har jag på väggen nu! (Haft det sen 2010)
Den där skojortan/jackan har jag! Den hade jag sista delen av graviditeten, smällkallt och jag kom inte i något annat än morfars stora skjorta!
 
 
/Sandra
 
 
 
 

GRATTIS

Grattis till min fina sambo och johnnys pappa!
24 år idag, inte illa min lilla skäggtomte! <3
 
/Sandra

Tårtaan

Nu är tårtan delvis uppäten och den gick hem verkar det som! (Jag äter ju inte någon tårta alls.. har aldrig gillat tårta!)
 
Dock så ska "Toppingen" vara av mörkare choklad nästa gång, så att det täcker! Men i det stora hela så är jag nöjd, för att vara första gången jag gjort en tårta så är den väl helt ok?
Kastade på lite "dekoration" för att dölja lite missar..
Ja, jag erkänner mina missar! Självkritisk..
 
Vanlig tårtbotten+Vitchokladmouss+vanlig tårtbotten+KiwiMouss+vanligtårtbotten+Smörchokladkräm som spackel+Smältchoklad som topping (dekorationen är vanlig vit choklad som är spritsad på bakplåtspapper)
 
/Sandra
 
 
 

bakabaka

Får ta tillbaka det där med att promenaden skulle gå bra! Ibland är du lite jobbig min underbara hund!
Man kan ju dra,hoppa,skälla,backa och bara motarbeta allt om man känner för det.. och det testade kingen igår! Jobbigt när det blir så, men jag får skylla mig själv, han hade inte fått tränat huvudet tillräckligt innan. Nu tar vi nya tag och hoppas på det bästa! - Alla kan vi ju ha en dålig dag!
 
När vi kom hem från promenaden ställde jag mig och bakade muffins, egentligen tänkte jag inte baka någe mer.. men blev sugen på att baka, sagt och gjort! Ikväll ska jag och Johnny montera tårtan. Lite nervös inför det.
Jag är ju ingen expert på  tårtor! efter som att jag vanligtvis inte ens äter det!
 
(lånad bild!)

175g Margarin. 2 dl socker, 3dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 0,5dl vatten, 2 ägg!
*Blanda bakpulver och vetemjöl.
*Rör socker och smält margarin pösigt, *Ha i 1 ägg i taget tillsätt vatten.* Ha i mjölblandningen.
Tillsätt valfritt smakämne!(Just idag har vi smartis och vanlij i)
 grädda på 175 grader tills det blir bra (så står det i farmor recept...)
Jag personligen brukar ha någon frosting/topping på
ex. Philadelfia,florsocker och citron blanda och spritsa!
 
/Sandra
 

fint ute nu

Så underbart vackert ute med sol.. eller solndgång nu! Snö och inte allt för kallt, de är livet de.
Hemma är det helt tyst, Johnny sover i vagen efter en dag med Gudmor, A och B (+Mammorna!), Tussen är ute och ränner, och Kingen vilar vid mina fötter!
Resten av dagen tänkte jag plocka undan en massa saker och skriva allt jag ska köpa till Tårtbaket! Sen ikväll ska vi in och gå promenad med en massa hundar i Gimo, tror de kommer gå bra, sist gick det ju extremt bra!
Här har vi Mig och läromästaren Rita! Vilken snäll hund hon var, helt fantastiskt.
Bilden är tagen hos min mormor och morfar 1993
 
/Sandra

Hästar och Hund

I helgen är det Vintermästerskapen och jag är sugen på att åka! Men hittar inga tider på hemsidan, kanske jag som är blind? Men tvivlar på de.. Vi får se hur det blir.
Hur som helst!
 
Igår badades Kingen, så nu är han ren och fin. Ska evt. klippa den lilla rackaren med.. Kommer behövas mycket mutor och 1 person till som kan underhålla honom/hålla i! Någon frivillig?
och idag ska det komma leverans till oss! Hoppas bara den kommer.. När "den lilla grejen" kommit så ska ni få se bilder från Johnnys rum ordentligt!
Ska kingen se ut så kanske? Haha, nä! det vill jag inte...
 
/Sandra
 
 
 
 

Kalaset i bilder

Kalaset i skogen blev trevligt, precis som vi trott! (Synd bara att isen är osäker..hade velat åka skridskor)
Bränboll, skoteråkning, fika med varm choklad/kaffe, och grilla korv. Det är grejer de!
 Johnny skötte sig utmärkt, och kingen med för den delen. Johnny var med gnaska länge innan han somnade i vagen, skönt att somna ute!
I söndags var det pulkaåkning här hemma för Johnnys del, Kingen och tussen kollade på och funderade lite vad som hände. Pulka är något som Johnny gillar!
Jag skulle vända på en lite skogsväg med min bil, någon annan hade redan vänt där.. Men min bil va för låg så jag fastnade lite.. Tur att robin åkte bakom med Pickisen och kunde dra upp mig och Johnny! Annars gick det bra.
 
/Sandra
 
 
 

Bakdax!

På Fredag fyller Robin år!
För det första, vad vill han ha i preset? För det andra, Vad ska jag baka? För det tredje, Vilka fyllningar ska jag ha i tårtan?
 
Tårtdelen då, han gillar choklad. Så lite så här kommer det bli, Chokladbotten+Fyllning1+Chokladbotten+Fyllning2+Chokladbotten+smörkräm(chokladsmak) som spackel+Något spritsat, eller marsipan, eller vad ska man ha?
             Hjälp mig komma på fyllningarna! och vad ska man dekorera med då ?
 
Present,ingen aining. De va ju jul nyss! Det löser sig nog.. en puss kanske?
Baka, kanske bakar Nege*bollar också, annars får de va tror ja! Får se hur vi lägger upp nästa vecka! :)
/Sandra
 
 
 

kalas

Idag blir det firande av Hanna som fyllt 15 år!
Korvgrillning ute i snön, perfa! Inget tråkigt sittastill kalas, nu kan man härja fritt! Kingen gillar det.
Om det inte är för kallt, ingen koll på ute tempen!
 
 Gårdagens bild från vår morgonpromenad, underbart! Älskar den här årstiden. Myggfritt och inga ormar, Lovely! (Sommaren har sin charm såklart, men vintern <3 mig!)
/Sandra

CHOKLADBISKVI

Super lätt att göra, men här får ni receptet! -Ha ganska mycket tid på er!-
 
*Blanda 500g riven mandelmassa med 5 äggvitor, spritsa ut runda ringar på ett bakplåtspapper(Jag gjorde små bottnar) och grädda i ca 13 min på 200 grader,mitten i ugnen (Dom ska bli gyllenbruna)
LÅT SVALNA (Medans dom svalnar)
*Vispa 100g margarin med 1dl florsocker (i typ 10-15 minuter)
*smält 150g choklad, rör ner chokladen i margarinet. låt det svalna
*Bre/klicka ut smörblandingen på bottnarna (Om du vill frysa in dom så gör det nu! Innan chokladtäcket kommer på) Smält mörk choklat och doppa i...
KLAART!
 
Så himla enkelt, men det tar lite tid med tanke på att det ska svalna osv. osv. Men helt klart värlt varenda minut.
/Sandra
 
 

Gaah!

När man får höra att den och den personen inte platsar i laget så stör det mig. Alla kan inte vara elit, MEN i det här fallet så är det ett lag på hobby nivå.. Och på en hobbynivå så är alla välkomna!
Skärpning laget!
 
Blir så galet less på såna saker.
Tussens ben får representera kännslan! Eller snarare vad jag vill göra, sparka på dom!!
/Sandra

inget vettigt alls

Underbart att vintern faktiskt kom!
Nu är det lagom med snö,lagom kallt osv. osv. -Nu blev det väldigt svenskt, en massa lagom!-
Jag och Johnnt har haft en mysig dag, först mysfrukost sen en massa bus medans jag fick dammsuga, och plocka undan en massa saker. Det blev en kort promenad, lite kallt och Johnny började bli hungrig. Men vi kom ut iallafall!
 
Nu sover liten i vagnen och jag eldar,slösurfar och kollar "Små citroner Gula"

 
/Sandra
 

Hiss eller diss?

Suflettöverdrag som likanar en luva med päls!
Snyggt eller inte?
Något som du komer köpa till din vagn?
Ja alltså lite fint var de ju, helt klart coolt! men jag kommer inte köpa det, känns lite väl påklistrat för min del. Det gör ju att vagnen ser varmare ut, men den blir ju inte direkt varmare för att pälsen sitter där..
 
/Sandra
 

Farmen

Igår satt vi och kollade på "Farmen Vad hände sen"
Vilka stjärnor alltså! Man har ju sina favoriter genom åren.. men inget slår Eric (2013)
 
I slutet av programmet upplyste dom om att den nya farmen börjar nu igen. Då säger jag; Om det är någon dockusåpa jag vill vara med i så är det FARMEN. Då säger Robin, ja åk du.. Men när du kommer tillbaka har jag startat en egen farm här!
Ska jag ta det som ett hot eller en utmaing?
 
 
 
/sandra

Bakat och pulkapremiär

Nu ni, har jag fyllt upp kylen med Chokladbiskvier, typ 63 st! Inte illa för att vara mig (och Linda) en Fredagkväll med både karl och unge hemma. För att vara första gången blev dom bra tycker jag.
vilken dag som helst ska jag ge mig på andra goda bakverk.. Robin fyller ju år snart, så då kan man ju baka en massa goda saker! Ska göra en tårta också, lite fundersam på vilka fyllningar jag ska ha. Och hur jag ska designa den.. den kommer iallafall inehålla cohoklad.
 
Har haft en underbar helg!
Och det har kommit snö, vilket innebär att vi har hatf pulkapremiär här hemma
 Tussen var lite lätt sur över att vi var ute i snön, så hon intog platsen under vagnen medans vi åkte pulka och lekte i snön! Kingen älskade det.
Kingen är förövrigt bra i benet nu, men vi tar det lungt en stund till för säkerheten!
/Sandra

En person

Tänk att en person som står en så nära kan säga ett ord, en mening och ge en blick som får mig att falla!
Skandal att just du säger så.. men jag tror jag skiter i dig och kör på som vanligt..
 

bara prat

I Onsdags åkte jag till min fina vän och snackade skit och hinkade kaffe, sent på kvällen och utan Johnny! Det känndes nästan olagligt.. va ute och ränna på de där viset.
 Massor av gammla bilder åkte fram, man blir ju nostalgisk. Välbehövlig tid med henne!
Förut hängde man med sina vänner varje dan, nu "när man är vuxen" blir det inte lika ofta, inte på samma sätt!  förut kunde man sitta i någons rum och lyssna på musik en hel dag och bara snacka, Och när man kollade skräckfilm hela nätterna och sov bort dagen efter.När man smet ut trots utegångsförbud mitt i iskalla vintern, herre gud idag skulle man med glädje stanna inne en kall dag. utan några måsten..
 Det var tider de!
 
/Sandra
 

Sträckning

Busigt av Kingen och Johnny att killa Tussen när han vill sova i Johnnys "byrå"..
 
Förövrigt så har Kingen evt, sträckt sig.. Stackars lilla Kingen!
Vi var ute med L. och Cassie hunden, hudarna for omkring och busade, sen kom kingen från skogen och stannade, han sänkte huvudet och visade att något var fel. När han väl började gå syndes det att han var halt på höger bak. Det var lite kämpigt att få honom att gå hela vägen hem, men med köttbullar som muta så gick vi i snigelfart hem.
Det här gjorde han i Lördags, och jag tycker det ser bättre ut nu. så det blir nog bra.
Stretcha,Vila och varmt så blir det nog snart full fart igen.
/Sandra

SKA

Igår kom vällingdoseraren som jag skrev om... Bättre sent än aldrig!
Undra vart den varit, jo visst att det har varit röda dagar, men inte så många röda dagar. Ja, hur som hellst var den vällkomen till oss. Har laddat den, så nu är vi redo för nya äventyr!
 
Jag har lånat en liten klippmaskin av L. Så nu SKAjag ta mig i kragen och klippa kingen! (Framförallt tassar,ansikte och lite svans!)
Förutom att jag ska klippa Kingen så ska vi isolera och gipsa klart under trappa, och tro det eller ej så fick JAG skruva gips, Robin har alltså släppt kontrollen över byggsakerna här hemma och låter mig testa.. Dock är han lite nervös när jag grejar.
 
/Sandra
 

julklapp

Juste, Robins julklapp som jag tidigare skrev lite om har jag ju inte visat.. Men här kommer den!
En burk med graverat Chevrolet märke! Vi använder burken till alla Thé påsar som annars ligger lite här och där.
Tror att Robin blev nöjd med julklappen, den står i fönstret breve vällingburken och grötburken(Dom ska ockå graveras tror ja) Ja, alltså jag gillar burkar.. Vi har pasta,mjöl,ris,kaffe,socker,havregryn och andra torra saker i glasburkar på en hylla i köket.. Så mycket prydligare än att ha paket i alla olika former och färger.
-Ordning och reda, så blir det roligare i köket!-
 
/Sandra

Namntavla Nummer 2

/Sandra

Det är bra att växa upp med djur

Så här ser det oftast ut när vi leker i Johnnys rum! Johnny tycker att det är superkul att lägga saker på djuren dom sover, eller kolla på deras tänder! Dom här två är väldigt fästa vid Johnny, så fort vi vaknar och går ur sovrummet så ska båda två fram och hälsa på Johnny. Det är kärlek de!
(Ja alltså, djuren får inte vara i sovrumet pga. att Tussen vill ligga i Johnnys säng, och det vill inte vi. Så då blir kingen "lidande" och får det övriga huset att sova i tillsammans med Tussen. Väääldigt synd om våra djur alltså!)
/Sandra
 
 

Namntavla

Igår gjorde jag en Namntavla, (Ganska klassiskt att få vid Dop) Men vi fick ingen, så då fick jag göra en själv!För att vara den första jag slängde ihop så är jag nöjd! Ska nog sätta mig i kväll och göra en annan modell.
Har ett gäng ideér som ni kanske får se.. måste visa dom för någon iallafall, och jag kan inte ha 3500 namntavlor i Johnnys rum.
 
/Sandra
 
 

fönster

Ett av våra stor problem just nu är.. hur ska vi göra med fönstren på övervåningen?
Ska man ha, si eller ska man ha så?
Ett som är säkert, det blir stora fönster. Men ska man ha "Vanliga raka" panoramaföster eller ska man ha så att dom följer huset? ska man ha stora fönster och sen små öppningsbara upptill? Ska man ha små runda på sidorna?
 
Ja som ni förstår är valen många, och det kommer bli svårt att välja!
 
/Sandra

Krogen baby,Krogen!

Ibland har jag fått frågan, men saknar du inte att ta en krogrunda och sen en efterfest hos någon random för att sen ta morgonbussen hem igen, lite lätt sliten med en burgare i handen?!Svar nej!
 
Alltså det vilda kroglivet var väl kul i några månader, men sen lessande jag. Dels skaffade jag Kingen(i oktober) samma år som jag fyllde 18, så då blev det typ ingen krogrunda efter det. eller jo, 1 runda "minns" jag..Sen jobbade jag helger på Ica för att få ekonomin att gå ihop. Men sen så blev det väl någon hemmafest ibland, men inget riktigt härj.. Och det där krogenhärjet var inget för mig helt enkelt. och nu när man har barn så längtar man bara hem (Iallafall jag)
 
Och om man nu mot all förmodan skulle dra en krogrunda så kommer ju inte den lilla arvsmassan INTE respektera att du vill sova längere dagen efter, så det är nog inte ens en bra idé..
Men krogen hade sin charm.. iallafall ihop med min vapendragare C. Vilka kvällar baby! Blir nostalgisg när jag tänker på dom.. inte för att jag minns så vansinigt mycket men endå. Det hade sin charm!
/Sandra
 
 
 

slösurfade mig till en burk

Idag borde det ramla ner ett paket i min brevlåda!
Igår satt och slösurfade och ramlade in på en sida(Barnrelaterad... såklart) Klicklade runt en del, så hittade jag precis vad jag behöver..En Vällingdoserare! Hur praktiskt är inte det att ha i skötväskan? Både Gröt- och vällingpulver kan man ju ha i den. Hoppas verkligen de är bra, men det tror jag nog..
Idag har jag en vanlig liten Ikeaburk med vällingpulver och grötpulver i, den/dom burkarna ligger i en zip påse från ikea, ganska smart tycker jag. Men jag tror endå att det är smartare med bra 1 burk!
Tror jag valde en grön!
 
/Sandra

Mitt bästa 12slag!

Nyårsafton bestod av 3-rätters med Familjen W.
Menyn för kvällen började med Förrätt: Snittar med Pepparotsost och olika italienska skinkor. Varmrätt: Entrecote med popatisgratäng. Efterrätt: ChokladMouss med nötkross
Toppa allt det där med trevlig sällskap, bubbel och  underbara barn (En lurvig hund me) så har ni en perfekt nyårsafton.
 
Johnny somnade i vagen vid 19 efter nattvällingen. Men vid 22 tiden smällde några av rejäla fyrverkerier så de dundrade i hela kåken, så Johnny vaknade. (Hela grejen med att somna borta i vagnen för första gången inför natt + smällare inte var någon bra idé)
 
Men vi packade ihop och åkte hem, han somnade om i bilen och sov bra i sin säng.. Tills några här smällde av stort fyverkeri(trodde det var lungt på landet) så där låg jag i sovrummet med en orolig bebis helt själv. Eller ja, utanför sovrummet hade jag en nervös hund och en halvgalen katt. Så mitt 12 slag bestod av att lugan bebis. När Johnny äntligen var lugn och sov så var det de bästa 12slaget någonsin!!
 Johnny stod själv mot soffan och dansade på morgonkvisten.. Söta underbara unge! Och jag hade utsläppt hår, det ni! (Dock åkte det upp i en toffs efter 20 min hos familjen W.) Och den har vi min hemgjorda efterrätt! Första gången jag gjorde egen Mouss, men den blev god! Lådan använde vi för att frakta efterrätten till bruket.
 
/Sandra

RSS 2.0