Rosabandet kampanj!

Stödj canserfonden ni med! Va in på Hööks och skulle ha nya ridstrumpor och lite annat... då såg jag deras coola kampanj för bröstcanserfonden..
Mina nya ridstrumpor är både välgörande och rosa! Toppen om ni frågar mig.. Ikväll ska jag inviga dom!
/Sandra
 

God Jul

Så där, nästan alla julklappar klara! En till Robin, och en till mig själv är kvar. Sen lite små detaljer till några större julklappar.. Sen så! Men med 55 dagar kvar får man ha lite kvar att göra! Snart kan man börja julpyssla, läängtaaar! Har beställt nya julgardiner från jotex, dom kom förra veckan.. och adventsmossan plockade jag i söndags, adventsgranens belysning ska i innan snön kommer också! Om jag längtar alltså...
Första julen som Mamma!

 /Sandra

Surfplatta till dom små?

Surfplatta till era barn?
Man ser många ungar i barnvagn på stan som sitter med surfplatta! Det kanske är överdrivet kan jag tycka! Har funderat lite kring det där... I bilen när man ska åka långt och ska underhålla barnen så kan en surfplatta vara bra. man kan ha ritprogram, spel, karta så dom kan följa vart vi är, någon film... För vem vill ha färg i hela bilen? Självklart får man ju lära barnen att man inte ritar på annat än pappret, men olyckor kan ju hända! Men ute på stranden. i pulkabacken eller i vagnen är onödigt enligt mig. Någon som har bra argument till varför man ska ha en platta i vagnen på stan? Eller stranden?
Det är faktiskt 2013 vi lever i, tekniken styr mycket! Men någon måtta får det faktiskt vara.. Surfplatta till barnen, JA! Men i måttliga mängder och i passande sammanhang!
/Sandra

Meny?

Åkte in till stan en snabbis och köpte renoveringstapet och färg! Kastar upp renoveringstapeten där det behövs ikväll, sen stryka lite mer färg i taket och fönstret! Heja oss!! Få se om jag hinner med och tapetsera och måla något i veckan, annars får det vänta.. rummet står kvar och platsen behöver vi egentligen inte nu..
 
Men, just nu sitter jag och försöker komma på en "VeckoMeny".. det står still i huvudet! och nudlar kan man inte äta i 7 dagar!
 
/Sandra

BakaBaka

Blev ingen bil igår, men vi letar vidare!
Vi fick ett spännande samtal av veterinären... Tussen är en kille! (Så kan det gå!) Kastreringen gick bra, och tussen är på benen nu! Full fart med tratten på! Äter och allt funkar som det ska. Dock är det lite svårt att hålla Tussen borta från kingen och Johnny.. är rädd att någon av dom ska råka ta tussen på såret! När vi inte kan ha 100% koll får Tussen vara i badrummet och ta det lungt! Men våran största utmaning nu är att lära oss att säga han istället för hon om Tussen..
 
Nu på morgonen kastade jag ihop min livs första rulltårta! Den blev god och fin.. Nästa gång ska jag avancera lite och göra någon ballara röra invändigt.. Idag blev det bara jordgubbsylt (Äppelmosen jag skulle haft i hade möglat) men gott endå!
Receptet jag använde var ifrån Sju sorters kakor (här skrev jag om den boken i ett blogginlägg)
/Sandra


full fart

Idag bär det av till Uppsala för att lämna Tussen till ultuna! Sterelisering,vacin och idmärkning är det som ska göras på den lilla! Mamma följer med och lämnar in henne, sen blir de hööks och gränby innan vi åker hem i några timmar (Läs vänta på att Robin ska komma hem) och sen in igen och kolla bilar och hämta hem Tussen! Ja, jag hoppas att jag kommer hem med en "Ny" bil idag.
Håller tummarna för att Tussen inte ska ha ont efter ingreppet!
/Sandra

Bra att ha

Efter som att det är mörkt nu så är reflexer verkligen i hög tid att använda! (Hoppas ni gör de) Jag är sjukt nogamed det! Vet själv hur arg jag blir på folk utan reflex när man är ute och kör bil! Skulle vilja stanna och slå upp dörrn på folk utan reflex! Livsfarligt ju... När man va 15 brydde man sig inte, men nu som mamma är man ju nojigare än nojigast! Eller kanske ska tillägga att jag varit noga med reflex ganska länge, mycket på grund av Kingen och Hästarna..
Men till barnvagn tycker jag det är extra viktigt, man har ju sitt allt där i! Skulle det hända något för att man inte har reflex skulle man ju ALDRIG förlåta sig själv förtusan!
 
/Sandra

Julpyssel, allahelgona och lite funderingar

Snart är det Advent,lucia och jul! Pyssla massor och baka lussebullar,pepparkakor och godis.. längar som tusan! Åh, all julmat.. Mums! (Åh, nu blev jag hungrig också!) Har laddat upp med en massa pysselidéer, så i år satsar vi ordentligt. Känns roligare nu när man har barn, även fast han är liten så känns de mysigare!
Vad ska ni pyssla med till Jul?
Får väl kanske lugna mig lite med julpysslet... Allahelgona först, inget vi "firar" jag tänder oftast lite extra ljus och åker till graven och lägger blommor och ljus! En sväng till tierp är givet! Morfar ska också ha ljus.. önskar jag kunde åka till Mickes grav med.. men ca 65 mil enkel resa är lite saftigt! Men en dag så.. (Eller ska jag va ärlig, vet inte vart du är begraven, har du grav eller har du minneslund?)
/Sandra

Mikael!

lite mer än 2 år har gått sen du lämnade oss! och saknar dig som tusan.. Minns det så väl, fick ett samtal av M. han sa rakt ut att: Mikael är död! Nä, lägg av du skojar fick han till svar.. Nää, de är sant! också berättade han hela händelsen. Den där halkan i ett möte med en lastbil tog ditt liv. Bara 21 år och livet framför sig! Ett snabt slut på ett ofrivilligt sätt, 2 dagar innan olyckan pratade vi.. så mycket på gång, alla planer du hade, det fick ett sånt plötsligt slut! Saknar dig min fina vän..
Alla ni som vistas i trafiken, gör mig en tjänst! Snälla..
KÖR FÖRSIKTIGT, olyckan är lätt framme nu när det börjar bli halt... Risken är väl kankse lite större nu. Så tänk 1 gång extra innan ni kör.. Jag vill inte förlora någon mer, och förresten så vill väl ingen förlora någon!
 
Artikeln om Mikael och olyckan finns här på aftonbladets hemsida.. det gör ont att läsa den, fast det gått lite mer än två år! Kan inte släppa dig helt. Vila i Frid, ikväll tänder jag ett ljus för dig! Kärlek och respekt
 
/Sandra

tävlar

Jag är med och tävlar på http://www.imakeyousmile.se/tavling-2/ om detta
va med ni också!! perfekt för mig som VERKLIGEN behöver updatera lite bland mitt smink.. Jösses vad det ekar i sminklådan.
 
/Sandra

på god väg!

Igår kväll satt jag och klickade hema lite gardiner, 1 par till Johnnys nya rum, och 2 par till köket! Till köket blev det både julgardiner och höstgardiner.. Hittills har vi kört på ganska neutrala färger/mönster, men lite wild and crazy kan man vara ibland!
 
För övrigt har vi spacklat klart allt i Johnnys rum nu, bara 1 sliping kvar och renoveringstapet innan vi målar och tapetserar klart. Hade nog tänkt fixa det till helgen! R. skulle slipa klart i morgon kväll och sen får väl jag offra mig på att åka till stan och fixa renoveringstapet, sen kör vi! Listerna ska målas under veckan, och material till stocken i taket ska beställas.måla lite tak ska också göras innnan vi lägger in golvet.. Men det tar sig!
Bildkollage från söndagsmorgonen! - 5 ,sol , en sovande unge i vagnen(Vinteråkpåse!) och tussen framför kaminen!
/Sandra
 
 
 

Vad ska man ha?

Bilbarnstols träsket är stort! Just nu har vi babyskyddet Brio Primo med bas, men den lilla killen växer så fort så börjar leta ny bilbarnstol nu! Den vi har nu är 0-13 kg.. Hur gör man med nästa stol?
Satsar man på en lite dyrare som man kan ha längere eller ska man köpa en som man bara kan ha en stund?
Har kollat runt en del.. och blir aldrig riktigt klok! Men har hittat 2 stolar som jag tror att jag gillar..och självklart helt olika.. en som man kan ha länge, och en som man lär byta ut lite snabbare..bara för att göra allt lite svårare.
 
iZi Plus från BeSafe från 6 månader till 25 kg och kostar ca.4299 kr
eller
Sparco Barnstol F500K från 0-18 Kg och kostar ca.1699kr
 Ni får gärna komentera vad ni tycker och vad ni har för stolar!
/Sandra
 
 

 


I-landsproblem

Super fina byxor! Men vem i hela helvete kom på att sätta dragkedjan i bak?
Personen som kom på de skulle ju ha stryk!!  Man får ju knyta knut på sig själv för att få på sig byxorna, och är man på stan själv och behöver kissa så är de inte säkert att man får på sig byxorna igen!
Förstår inte själva idén med dragkedja i bak?! Kan någon förklara?
Hur som hällst så har jag 2 par... snygga men varför köpte jag dom? Btw. så håller dom in allt, as bra!
 
/Sandra
 

Gravida ideér !

3 dagar före bf. så fick jag lite panik! Klippa tånaglar och måla dom var det som gjorde mig så upprörd. Och ni ska inte tro de va lätt att fixa det. Tånaglarna lyckades jag klippa, högröd i ansiktet och andnöd, men annars gick de bra. Gav mig aldrig på att försöka måla, men min lillasyster fick göra det. För man kan ju inte åka till förlossningen utan att fixa tånaglarna!?!? Fingernaglarna blev det aldrig någon panik med, men där ska ju inte barnmorskan glo så mycket heller!
 
Vilka knäppa idéer man kan få! och ännu värre va väl; "man måsta ju förihelvete raka benen och övriga kroppsdelar!" lättare sagt än gjort, balansera i ett badkar med en rakhyvel och väääääldigt gravid! FUCK MARATOLÖPARE! Jösses vilken cirkus.. (Kan medela att det gick bra!) På slutet var det kämpigt att bara komma i badkaret kan jag medela, va livrädd för att halka, och med lite foglossning på de! -Som att besiga mount everest!
Av någon underlig anledning kom jag i badkaret samma dag som vi åkte in till förlossningen,och det gick "smidigt" Jag tänkte att jag tar en dusch och vilar innan jag ringer för annars säger dom bara "Ta en dusch,vila och återkom!"
/Sandra

Spöken i Österbybruk

Spöken finns visst! läs själva.. eller åk dit och testa sov där!
Från grund och botten kommer jag från byn som herrgården ligger i, bodde inte alls långt ifrån! Har ju hänt en hel del skumma saker där vid herrgården vad jag vet..
 
Har gått på ett antal spökvandrigar(ordnade med riktiga låtsas spöken) där, för att lär mig mer historia.. Jösses vad spännande! Och ska ni gå så rekomenderar jag Annika (Som står med i artikeln) som guide, hon kan beätta hon. Har förresten sett henne få 15 barn i åttaårs åldern att sitta stilla med öppna munnar och bara lyssna.(Inne på en herrgård där man bara vill ta på allt spännande,och springa i alla rum och leka kurragömma!) Bara det borde hon väl ha nobelpriset för?

Förövrigt en relatift fin herrgård (och miljön är superfin, nu när man slipper bo där..) Har varit där i många olika sammanhang bla. Bröllop,hundutställningar,Träningar och julmässa! snacka om brett anvädningsområde!
/Sandra

dubbelt upp

Hur vagnstokig blir man inte av att ha barn? När man möter någon på stan så kollar man vad för vagn dom har! VM i nörderi om ni frågar mig..(Ja, jag kollar jag me!)
 
Man läser om vissa eller träffar folk som har 3-4 vagnar till 1 barn!!  men hur kommer det sig att man vill ha många? Missnöjd med den man har? eller en status fråga? 
Att ha en ny vagn och en begagnad kan jag förstå.. om man vill ha den begagnade som extravagn tex. i graget,i skogen eller hos någon farmor/mormor! men att ha 3-4 nya vagnar bara för att det är kul, de förstår jag inte.. ganska så dyrt.. Vi har en ny vagn och sen en begagnad på ingång, bara för att vi ska ha en extra hos Johnnys mormor..
 
/Sandra

TILL SALU! - GRAVIDBYXOR

Mammabyxor från H&M, sparsamt använda (Efter som arr mjukisar och kortbrallor va skönast på slutet) pris får ni ge förslag på, vad tycker ni dom är världa? Kom och hämta, eller skickas på posten mot betalning!
Maila eller komentera för mer info.
/Sandra
 

kläder på väg!

 
Klickade hem lite kläder....
/Sandra

höstfint!

 
Bild från i helgen.. fick den här fina buketten av min fina vänn L. Hon tyckte att det var mig!
Liljorna för att jag har en lilja på armen, och sen lite lila/rosa för att det är mig över det.
Tusen tack L. Du vet vad jag behöver ibland.. Kärlek och respekt till dig gumman, Och tack för en supertrevlig middag. Ja, jag och L. gjorde en 3 rättersmiddag (Som blev 2 rätters) Fetaostfylld fläskfilé med potatiskroketter och sallad. Till efterrätt blev det ginos (Varm fruktsallad toppad med choklad och kokos!) Mmmmm, så jäkla gott.
 
/Sandra

räknar ner

72 dagar till Julafton! -Hur gör ni på julen?
Skillda föräldrar med nya stora familjer och egen familj.. tack och lov har sambon inte skillda föräldrar! Förra julen var vi hemma hos oss, bra vi, pappa och anette som åt julmat här.. sen kom robins föräldrar över på fika. Öppnade lite julklappar och pratade!
 
Så hur gör vi i år? Tror jag vill vara hemma, för annars ska man åka runt hela uppland för att träffa släkten, måste göra schema för julen snart?! Eller så skiter jag i allt och firar bara hemma med familjen. Och den som vill får komma, men skirver man så är risken stor att all kommer, och så mycket plats har vi inte ännu. Om ingen kan tänkas sitta på altanen då... Hemma är jag ganska säker på att det blir, lättast när man har barn!
Hinner fundera en stund till!
/Sandra
 

bara undrar!

Vem har sagt att man måsta ha jacka/overall, mössa och fullt påklädd nu`?
Ska vi åka iväg så har vi oftast bara en filt på johnny. Han är varm av sig också är det inte kallt i bilen! Mössa har vi inte häller på oss så mycket.. i vagen blåser det inte, och än så länge är det inte så kallt. Men, ska jag bära johnny eller ha bärsele så är det mössa som gäller samt jacka! Några varmare skor har jag inte hittat åt honom ännu, men letar för fullt! Och som sagt, de är inte iskallt ute! Pluss att han har raggsockor om de är kallt/Blåsigt och att jag bär honom.. åter igen,vagnen blir vindstilla!
 
Blir mörkrädd när jag ser barn som är fullt påklädda med overall,mössa,vantar och skor som ligger i vagnen med åkpåse och filt.. vad ska dom barnen ha i vinter när det är KALLT på riktigt? Lagom är bäst! och alla gör som man vill... ska nog testa ha en termometer i vagnen och se hur varmt det är, bara på skoj! (Jag tycker att man käner bra med handen) 
 
Man blir inte förkyld av kylan, utan av virus!(Här kan ni läsa mer om det..)
 
/Sandra
 

Mina fina!

Du är så underbart snäll med Johnny! Du tillåter att han tar dina saker,klappar lite hårt ibland, och tacklar dig när han är i hoppgungan.. Ni ligger och gosar, du ligger alltid berdvid honom och vaktar han i vagnen. När Johnny övar på att krypa är du med och håller koll. Det gör mig stolt
Tidigare i veckan..
Jag låg på golvet och viftade med en färgglad raggsocka för att få johnnys uppmärksamhet när han va i "gå stolen", Kingen ligger bredvid johnny, (Tänk er en startlinje) Kingen kollar på sockan,johnny,mig och åter igen sockan. Johnny drar iväg.. Precis när han ska ta den, kommer kingen och tar den precis framför ögonen på J. Krokodiltårar och en förskräkt hund blev resultatet!(Men sockan fick johnny och kingen fick en av sina leksaker, så det gick bra tillslut!)
 
KÄRLEK
blir varm i hjärtat varje gång jag ser sånt här! <3
 
/Sandra
 
 

Gör något nu!

Jag har köpt! Gör det ni också!!
Tycker att företagare borde satsa på det.. Snyggt,praktiskt och välgörande! Kan inte bli så mycket bättre.
Jag köpte på en XL-Bygg butik, så kolla där ni med!
 
FUCK CANSER!
/Sandra

6 månader nu!

För 6 månader sen 06,27(!!) föddes våran underbara son!
Blir tårögd när jag tänker på det.. (Mammakännslorna kommer fram!) Efter en "lång" förlossing så fick vi honom äntligen i våra famnar!
Nu idag 6 månader senare är det en kille som försöker krypa,har 2 tänder och sitter med vid matbordet och äter! Tänk vad tiden går... när han kom vägde han 4000g och idag lite mer... (Ska snart ner och väga!)
Häftigt! att på 6 månader lära sig sååååå mycket!(Nu rinner tårarna igen!) Människan är bra cool..
Äkta kärlek förstår man vad det är när man blir Mamma/Pappa!
 
/Sandra
 
 
 

6 månader sen

För 6 månader sen vid den här tiden låg jag på förlossningen med värsta verkarna ever... eller njaa! Sov ju faktisk mellan dom ;) Nu, sitter jag här med en kopp kaffe efter ett awsome ridpass. Johnny sover sen en stund tillbaka.. Tänk vad tiden förändrar hörrni!
 
KÄRLEK!!
den här bilden tog jag 15,30 för 6 månader sen... Kingen höll mig sällskap hemma mellan verkarna. vi låg i sängen typ hela dagen!
 
/Sandra
 

Tiden förändras!

Vem skulle tro att du som 15 åring 6 år senare skulle uppskatta egentid (Läs, hänga upp tvätten utan barn) eller att sitta vid matbordet och låta Mmmm och se glad ut för något som smakar absolut inget och ser ut som något katten hostat upp? Att sovmorgon är till kl 08, och att alla dina pengar går till kläder åt någon annan!
Din tid på kvällarna går åt till att plocka undan alla leksaker,tvätt och annat. När du ska slappna av framför daotrn så letar du leksaker,inredning och annat kul åt din lilla ögonsten!
KAN NI FÖRSTÅ DET?
-Älskar livet som mamma! Det bästa som kan hända-
bild från när 3 mammor fikar... Nappflaskor,"Spytrasor"(små ikea handdukar), våtservetter och en tvspels dosa(Måste vara en pappas?!)
/Sandra
 


Hiss eller diss?

"Vagnvantar" som jag så fint kallar det, bra eller dåligt?
För mig är det ett onödigt köp, efter som att jag oftast har med mig hunden, och ska jag då gå med ena handen utanför "Vagnvanten" så känns det bara dyrt.. Sen tror jag inte pappan till Johnny uppskattar det!
Jag hoppar detta inköp!
/Sandra
 

Loka Pepparkaka

Säger bara: Mmmmmmm!
Satan vad god, den smakar verkligen pepparkaka, så i år kommer vi inte behöva baka pepparkakor.. bara ta en shott LokaPepparkaka till kaffet,glöggen,saften eller bara för att! Förresten ska jag nog testa bygga hus med den också!
/Sandra
 

Inredning till Barnrummet!

Hur ska i göra erat barnrum? Stilrent, eller kanske väääldigt barnsligt med Blåa nallar eller rosa prinsesssaker?
Jag tänker köra stilrent på väggarna och sen inreda "Barnsligt" med väligt mycket från bla. Kids concept och Sebra.. En och annan Ikea sak kommer nog in där också ska ni se!
Men fondväggen kommer se ut så här!
Ser kanske lite "Plottrigt ut" Men på väggen är den super fin! Från Rusta, finns i flera färger och kostar 199:-
Övriga väggar har jag inte riktigt bestämt ännu.. Hel vitt? Eller en turkos och resten vitt? eller ljusblå? HJÄLP!
I taket är det vitpanel och en timmerstock.. och golvet,de har ni redan sett! Dörren in till barnrummet (Iochförsig i hela huset) är från swedoor i massivt virke med "4 Speglar"
 
Så här ser våra innedörrar ut!  Gammal stil här också.. Dörren är snortung! Men väl på plats ser de bra ut.
/Sandra
 
 
 

Nytt!

Tror jag gillar Röd/svart.. de mesta vi har är de.. och idag kom den här skönheten till oss!
Kunde inte låta bli den! Passar alldeles utmärkt i vagen.
 
Vad gör ni på en lördagsskväll? när alla andra(Läs barnlösa människor och evt. någon idiot som lämnat bort barnen för att festa) är ute och super..
Antingen är jag hos någon kompis med Johnny, eller så är vi hemme och myser. När han har somat brukar jag ta det lungt framför dator/tv eller pyssla med något.. Pyssla kan vara allt ifrån att hänga tvätt,städa köket till att sy eller baka!)
 Idag skulle jag sytt en sak(Hemligt än så länge..Ni kommer få se inom en frammtid!) Men fick problem med trådhelvetet... så får fortsätta i morgon! Dock är alla mått klara, så i morgon går det undan!
/Sandra
 

Det gick till slut!

När vi åkte och hämtade Tussen så kom hon från ett hem med barn hundar och nån fågel.. så en härdad dam visade det sig vara! Det första Kingen gör när dom får hälsa geom den mjuka buren är att hoppa på den och morra åt Tussen. Tok katten skakar av sig händelsen och går fram för att hälsa.. Kingen visste inte hur han skulle bete sig mot en katt! Dom första dagarna hade vi kompostgaller överallt för att kingen inte skulle äta upp Tussen (Jo han ville de!!)
 
Men den lilla kaxiga katten gick igenom gallret och fram till kingen ett antal gånger, och tillslut så gav kingen upp mordförsöken! Dom är nu mera bästa vänner! -Jag kan erkänna att jag var emot att ha en katt, men nu gillar jag henne! DOCK ska folk ha jääävligt klart för sig att jag fortfarande inte vill ha katt, och det är min sambos katt.. meeen, hon är ju söööt! och hon ser mig som ledare, konstigt nog! Vill hon ha mig som ledare, så får hon det.
/Sandra
 

Ordnigen återställd!

1 dygn var våran Tussen utlånad! och vilken kaos det varit här hemma...
Kingen har letat,matvägrat,inte velat gå ut,och helt nere! -Så fort tussen kom hem och konkurerade om maten åt han med glädje, sen busade dom! Samma gammla tjuvnyp från bådas sida. Ordningen återställd!
 
Tussen hade de det inte gått någon nöd på.. dock hade hon sabbat en DYR LAMPA! Gaaah, jag dör! Kattjävel, varför? Skönt å veta att M. kan ha båda djuren om vi måste åka bort, där vet jag att båda har det bra! Skönt också att FrasseKatten acepterar Tussen, (Och kingen med för den delen!) Bara Tussen som ska lära sig slappna av, å sluta fräsa åt "Lilla"Frasse.. När Tussen kom hem och jag från Stallet så låg vi i soffan och mös framför kaminen, mysigt!
 
Jag var inte så possitiv till att ha katt, men den här lilla odågan har som sagt tagit en plats i mitt hjärta, och tydligen i Kingens också! (Det kommer ett inlägg om hur de va när vi skulle släppa ihop dom!)
 
/Sandra

utlånad katt!

Lämnat iväg ran kattunge Tussen till en kattvakt! Jag vet att hon har det bra, men endå känns det jobbigt!
Åker nog dit och kollar hur allt går i morgon eller på torsdag..Tänk att den lilla morrhoppan satt sånna spår så att jag saknar henne, redan efter 5 timmar!
/Sandra
 

1 helt år!

Jisses, vad fort det går! Känns som igår de va vi sov första natten här..Först åkte vi och skrev klart sista pappren och hämtade nycklar, sen körde vi en massa flyttlass och packade upp allt vad vi orkade, bara för att kunna sova första natten i huset... Vi har hunnit med ganska mycket på 1 år; byggt tak/staket på altanen,isolerat+lagt golv på övervåningen,fått ett trapphål,lagt golv och nya innerväggar i lillrummet, renoverat hallen,renoverat vardagsrummet, bytit alla lister i huset!! och ja, mycket mer. Vi har ju faktiskt hunnit med att få en son också! ute på tomten har vi byggt stenmur, röjt buskar,grusat om uppfarten,börjat få bukt på den viltvuxna trädgården och mycket mer!
Känns fortfarande bra efter 365 dagar som husägare!
en del av vår hall! (började göra om hallen på Fredagen, klar med allt på söndagen och på onsdagen föddes Johnny!)
 
/Sandra

RSS 2.0