Musik!

Thomas Stenström-Slå mig hårt i ansiktet
 
Vilken styrka, vilken uppoffrig och framför allt vilket mod! Texten är stark, skulle lika gärna kunna vara en gråtlåt, men istället så är det en låt alla(till och med barn) går och sjunger på.
För Mig är det en låt som jag kan springa snabbt till, eller bara sitta och softa med någon fin kompis och sjunga ikapp med. (speciellt till den här delen av låten!)
"Huvudet ner i asfalten så får jag känna att jag lever.
Bränn vår stad med elden inom mig.
Rista in ditt namn på mig för jag vill veta vad du heter.
Ta mig where the lions sleeps tonight"
 
Tänk vad musiken påverkar oss! Vissa låtar går bara inte att köra sakta till, sitter man i bilen och en bra "körafort" låt kommer så är det lätt att man får blyfot och blir taggad till tusen, eller när man åker skogsväg en mörk kväll vill iallafall inte jag lyssna på Freak av Molly Sandén, för just den låten ger mig rysningar. (Men Freak är en förbannat bra låt!) När jag är ensam hemma så undviker jag gråtlåtar, annars slutar det med att jag gråter floder.
 
Musik är livet, helt enkelt!
(Kan påpeka att körafort låtar påverkar mig mindre nu än förut, och jag kör alltid lagligt när jag har andra med i min bil! Och jag kör inte fort på olämpliga platser, typ i samhället eller med andras fordon!)
Vill mest bara påpeka kännslan i låtarna, det är inte så att jag sitter och "buskör" varje gång det kommer en köra fort låt.
 
/Sandra
 

Musik och Hosta

Har blivit inbjuden till en FB sida av ett band. Och det här bandet har jag vetat om en längere tid (vi snackar år...) fast aldrig lyssnat "på riktigt", MEN igår! Lyssnade jag och blev glatt överraskad! -Det här var ju bra!
Jag har egentligen inte någon koll på bandet i sig, men med Viktor Odeheim i spetsen så lirar dom lite överallt ser det ut som.. Jag hittade dom på spotify igår kväll, precis innan jag skulle skala ett gäng räkor (efter som att jag glömde bort att laga middag....)
 
Lite "ny" musik till räkskalandet blev väldigt bra! Att jag sen fick avbryta räkskalandet lite nu och då för att Johnny var hostig blev ju mindre bra.
Inatt har liten hostat en hel del, varit upp hur många gånger som helst, eller ja iallafall fram till kl 23,30 för sen sov vi heeela  natten fram till kl 05,30, så vi kör dagis idag med! Visst är jag en hemsk mamma? Som lämnar mitt barn på dagis när han har hostat i natt?!?! ja vissa kanske tycker så. MEN! lite hosta och en väldigt pigg unge är ingen idé att vara hemma med, han kommer klättra på väggarna då.(+att alla ungar hostar och snorar på dagis!)
 
tappert försök att få en bra selfie med lilla J! Haha, våran starka sida är inte att vara stilla.. bättre lycka nästa gång..typ! :)
/Sandra

Uppsala by day!

Har spenderat förmiddagen i Uppsala, bla. Ikea, Mekonomen och biltema! Fick en hel del gjort,och känner mig nöjd med alla fynd! Johnny åt Köttbullar och potatismos med brunsås, ärtor och lingonsylt på ikea, med egen tallrik! Stora killen liksom, sen när växte han upp? Nyss var det ersättning och barnmatsburk. Tiden går så att säga.
 
Nu blir det badning och lek innan vi ska sova för kvällen, i morgon väntar en ny spännande dagisvecka för Johnny.
Mamman ska ta och sparka igång en (TVÅ) maskin(er) tvätt och försöka se botten i tvättkorgen.
 
Jag är Kungen av plastblommor! Plastic is fantastic ;)
/Sandra

Morgon Mys med Jossan

Veckora bara susar iväg! Kvällarna rullar på, speciellt onsdagar och torsdagar då det är dans!
(föresten, behöver jag en kille att dansa bugg med!! Känner du någon, eller kaske du själv? Hör av er!)
 

Inatt har vi haft Jossan här, och Johny tyckte det var spännande att hon låg i soffan i morse. (Uppstigning kl 05) Lämnade jossan vid bussen när J. tog en powernap i vagnen.. När han sedan vaknar och letar efter jossan så blev det lite svårt att förklara att hon åkte med bussen. Han letade och letade, men nää, ingen Jossan här!
Såhär mysigt hade Johnny det med Moster i morse!
 
Regn och rusk, vilket innebär att jag får leta upp underställ och mössa, för jag tänker minnsan inte frysa ihjäl på jobbet idag. Igår trodde jag att sbjörnarna skulle äta upp mig, På riktigt!
 
/Sandra

Tack och Tack vackra höst

Känns helt okej att sitta inne i köket, med min lunch och kolla ut på dom otrolig vackra färgerna som höster har att bjuda på. Färgerna gör sig väldigt bra ihop med haglet som rasar ner(iallafall när man sitter inne i värmen)
 
Vill tacka Linda för en trevlig kväll igår, ett mysigt litet kalas hon hade att bjuda på! Johnny var lugn som en filbunke, han var trött efter en dag på dagis och sen komma till ett ställe med en massa folk, då förstår iallafall jag att man tar det lite piano.
 Linda verkade vara nöjd med sin present som jag och Johnny hittade på...
 
Den nedre fick hon av oss!
 
Nu ska jag trotsa vädergudarna och ta en promenad med Kingen innan lite jobb.
/Sandra

Ny vecka

Att ha människor och djur omkrig sig är det bästa som finns, men ibland (typ som igår kväll) var det alldeles underbart att få vara själv i badrummet och bada ifred. Ansiktsmask och bubbel i badkaret fick bli min insperation för den här veckan!
(I vanligafall är Johnny med och badar dvs. vattenkrig!! Eller så är Morris där och ballanserar på badkarkanten, eller så ska kingen försöka jaga bubblorna från badet!)
 
 
Jag tinade upp efter en regning promanad med Kingen (och Mia!)
 
/Sandra

Säkerhetsgrejer!

När vi endå böt bromsar på bilen igår så pssade vi på att byta en del trasiga lampor och se över bilens helhet!
Jag kollade igenom vad som fanns i förstahjälpenväskan och kompleterade med "vanliga plåster", koksalt och sterila kompresser! I väskan fanns allt man kan behöva och lite till, men jag kännde att bara några få Sårtvätts servetter inte räcker länge och bara några kompresser kommer man inte långt med. Jag menar om olyckan är framme så kanske fler sår än 1 behöver tvättas.
 
Jag som har både hund och barn behöver helgardera mig känns det som! Jag vet att med kompresser och mitella(som låg i förstahjälpenväskan) kan jag rädda en hund också om det behövs! Såklart andra djur och människor med.
 
Jag la också i en reflexväst i handskfacket. För av egen erfarenhet är det INTE KUL att stå endes en stor hårt trafikerad väg med en bil som inte lyser alls (nä inte varningsblinkers häller) utan reflexer och dåligt med batteri på mobilen. Då var jag fanmej rädd!!
Vintertid har jag även en spade i bakluckan, för man kan behöva skotta sig loss! (tro mig, jag har testat det med....) Bogserlina ska läggas i också när vnderdäcken kommer på... Undra hur många linor jag har dragit av på dom här 4 åren som bilägare.
 
Vad har ni i era bilar som "säkerhets grejer" ?
En sån bil vore lagom åt mig ibland känns det som!
 
/Sandra

Spännande dag

Förmiddagen spenderade vi på Jälla, där hade dom något form av öppethus. Man fick kolla på alla djur och alla maskiner (som Johnny tyckte var roligast!), åka traktor, och en hel del aktiviteter för barnen. Riktigt mysigt!
Kollade en sväng på deras Pay and Jump också,gissa om Johnny tyckte det var spännande med hästarna som hoppade(vi har tidigare bara kolalt hoppning på tv)
 
Efter vårat besök på Jälla åkte vi och käkade och sen vidare till Mekonomen för att köpa bilderar till min bil.. en tråkig utgift som landade på 2500 kr (men då hoppas jag bilen går igenom!) och framförallt så åker vi säkert med helt nya bromsar! (det var verkligen dags att byta)
 
/Sandra

Morgon

Fullt upp här, kvällarna går i ett! Speciellt när man är ute på äventyr med J.
 
Ska snart ta ett långt varmt bad och sen dra igång en bra Romantisk komedi, lagom att göra för mig en fredag. Johnny har somnat,det är okej att han sover då han kliver upp kl 04,30 och sen röjer på dagis. Tiden 04,30 är hans eget påhitt, vi skulle kunna sova till 05,15 iallafall.
 
Varför ska barn vara såååå morgonpigga? Visst är det härlig att komma upp i tid och ja "morgonstund har guld i munnen".. MEN 04,30 är fasiken inte morgon... Hoppas på lite sovmorgon i morgon, det är ju lördag!
Men tro inte att han respekterar lördagmornar på så sätt, vi (eller snarare Johnny) behagar att kliva upp vid senast 05. och då är det fullt ös! Bilarna ska köra över mamman minst 3 gånger, han ska leka frisör, och han ska prompt ligga där just katten ligger, så det blir ofast bråkigt och stökigt. (Lika bra att stiga upp och köra bilar på golvet istället) Fast allt detta har sin charm, underbart! Vad gjorde man innan man fick barn?
Inte låg man och kollade på banener i pyamas en lördagsmorgon för att få nåågon minut till i sängen...
Såhär kan några mornar se ut när man är ute med Kingen...
En mäktig miljö att gå i, man känner sig lite som en superhjälte som bara kliver fram, samtidigt så känner man sig minst på jorden!
/Sandra

Kram

Jag önskar jag kunde hjälpa alla! Vara en superhjälte och ta bort allt ont..Ge dom som behöver en kram, och finnas där, som en axel att luta sig emot. Men nej juste, jag är "bara en vanlig supermamma!" Inte så bara  när man tänker efter, men rädda hela världen från allt ont, det kan jag inte.
 
/Sandra

Svensk Mat (bonde)

En gång för länge sen... eller nja snarare 4 år sedan så hade jag flyttat hemifrån, och mat behövde man. Tyckte jag åt en bra varierad kost. (kanske lite, lite potatis) men grönsaker, fisk, kött osv. fick jag i mig.  Det jag inte tänkte på då var vart köttet kom i från, ja alltså från charkdisken på ICA det visste jag! Men under vilka förhållanden djuren växte upp under hade jag inte en tanke på.. NU som 22 år och mamma kan jag stolt medela att jag köper BARA Svensk närproducerat och ekologiskt! Djuren har ett värdigt liv innan dom blir mat, och grönsakerna är nyttiga som det ska vara!
 
Känner mig stolt att jag faktisk tar ansvar för hur djuren har det! Svenska bönder vill också överleva, så jag tänker minnsan "köpa av dom"! 
(Bonde söker fru börjar 24 september!! Mer bönder åt alla<3)
 
/Sandra

Jag har RÖSTAT

Jag har röstat!
Hoppas alla röstar idag, för just din röst kan vara avgörande!
 
Visst är jag less på allt snack om plitiker hit och dit, överallt! Är det inte i tidningen så är det på nätet, hela brevlådan har svämmat över med valkampanjer (eldningsbart material...) Så egentligen borde de parti som lagt mest reklam i brevlådan få köpa ny åt mig (och hela svenska folket!) För den har nästa gått sönder.. Nåväl skämt å sido! Varför kan man inte bara göra 1 katalog med ALLA PARTIERS åsikter och tankar, samt valsedlar i ? Vore inte det bättre? Jag röstar för det! Sen kan dom få stå där dom vill på torg och andra ställen å frysa för å ragga röster, upp till dom. men just reklam i brevlådan stör mig!
 
Nu ska vi väl höra om allt gnäll om vilket parti som fick si och så många röster osv. i några veckor..
Hoppas bara att dom håller vad dom lovar och gör ett bra jobb !
 
/Sandra

livet på landet

Älskar dom här mornarna tillsammans med Johnny! Att få mysa och leka på morgonen är så kul, så underbart. Att få ett par timmar tillsammans innan dagis och jobb är guld värlt! Man hinner tanka positiv energi och får njuta av dagen. Och kvällarna hinner vi också leka på, jag kommer hem precis till middagen och sen 100% bus! -Älskar mitt nya jobb! Som passar mitt familjeliv.
Så skrev jag igår, och glömde skriva klart! (Fick brottom till jobbet)
 
Idag har vi roat oss med att hämta hem kött, fyllt kylen(som ekade) och tömt tvättkorgen! En hel del utelek har det också blivit! Vi cyklade och kollade på den stora tröskan vilket johnny tyckte var spännande. Mötte på två får som var ute och gick helt ensamma utaför hagen också. Nu är det rally här inne, ska sart fixa middag.
 
Någon av er läsare som vet vad man kan göra med vidruvor?
Min vindruvor här ute på altanen börjar bli klara... Såklart är dom goda att äta, men sen då?
 sådär mysigt kan man ha det på stora gungan under björken, där låg man bra!
 
/Sandra

RSS 2.0