2013

VILKET UNDERBART 2013 VI HAFT!

Bli förälder är verkligen det största som kan hända en människa. Kärleken är enorm! Från Januari till April 2013 var tiden ganska långsam, det var ganska tungt med gravidmagen och allt det där.. Vi renoverade hallen och böt lister nere, påbörjade också att riva lite väggar i rummet som blev Johnnys. Från April till nu, 2013 har tiden gått i en rasande fart, allt har kretsat kring Johnny, vilken underbar tid tillsammans! Vi har renoverat ännumera, hallen och trappan är på plats, Johnnys rum är klart och Altanen är ny och fin! Sommaren bestod av att mysa på altanen i skuggan och att klippa gräs.
 
/Sandra
 

Gårdagens braveder

Fick sovmorgon igår.. dock lämande robin sovrumsdörren öppen så hund och katt hade race i sängen, över/ på mig. Suck! Det är inget lätt litet tassande utan snarare ettt klampande och hoppande! Jaja, vi halv 9 gick jag upp, då kunde jag inte längere ignorera detta!
 
Frukost och promenad i skogen, passerade bla. Hanunda,såggärdet och Kelinge ! Trevlig runda, dock lerigt idag. Resten av dagen blev lugn, Robin byggde vid trappan hela dagen.
 
Vad den här dagen bjuder på vet vi inte ännu!
Min lilla tiger!
/Sandra

Gårdagens skörd!

 
Lite av våran "skörd" från Uppsala igår!
En Mixer som man kan hacka,mosa,mixa,vispa och lite sånnt med, samt en Microvågsugn. (Katt i låda ingick i priset..) Jag tycker att jag hade all rätt att köpa ny mixer, efter som att den gammla lånade jag av mamma på obestämd framtid när jag flyttade hemifrån för si så där 5 år sen(!!!)
Så nu mamma kan du få tillbaka din, lite lagom sliten, men den funkar!
Vår gammla microvågsugn är egentligen från Robins farmor(Robin fick den när han skulle flytta) och det är inget fel på den, men att försöka värma välling utan sekundvisare kan ju kracha vilket förhållande som hällst!
/Sandra

torsdag fredag

Ett liitet mini bloggstopp! Vi har haft fullt upp med firande av Johnnys farfar och uppsalabesök! Men nu så är vi tillbaka igen.
 
Idag har vi gjort uppsala, lite köksgrejer, kläder åt Johnny, 1 par byxor åt mig samt en almanacka blev det.. Lunch med 2 fina vänner och deras söta son också! Vilken bra dag det blev, trots kaos i morse! I morgon kommer ett inlägg på grjerna från idag ;)
 
Nu ska jag ta mig an 2 köks skåp, det är KAOS där... jag menar KAOS! Efter rensningen ska jag ta ett varmt bad med både ansiktsmask och hårinpackning. En toppen avslutning på en bra dag.
i torsdag tvättade Robin min bil och Johnny lekte med farmor och farfar. Då fick jag och Kingen egentid med varandra! Kingen är ju endå mannen i mitt livVi promenerade vid vattnet och han fick hoppa upp på saker som egentligen var läskigt.. men han litade på mig och skuttade upp! Då blir man extra glad i matte hjärtat. Det blev en promenad till kyrkan också, tände ljus på Robins farmor och farfars grav, så fint det blev där.
 
/Sandra

Hästabstinens Delux

Igår på vår långpromenad gick vi förbi två hästhagar och lite kossor samt andra djur.. och Hästabstinensen är som störst nu! Dock tror jag att dert blir bäst att avboka vårens lektioner.. Vet ju inte alls hur det kommer se ut i vår med jobb(vi har inte planerat alla föräldrardagar ännu) Så helgkurser blir nog bäst, men det allra bästa vore att ha en "medryttarhäst" i närheten som man kan rida när det passar ett par dagar i veckan. För inomen en viss tid kommer Jag förmodligen köpa 2 hästar, men det får vänta en stund.. Så en Medryttarhäst just nu vore ju toppen!
Undra om hästarna vi gick förbi behöver ridas? Det var iallafall 2 fina islänningar, ingen aning om vart dom bor. För vi gick i skogen hos oss...
/Sandra

just saying!

i bilen, vid vattnet, kollat film, sena kvällar som blivit morgon, altanhäng, vintersladdar, drive in, bara prata, alla bilder, krogen, månskenspromenader, sena kvällsdopp, stockholm, suschi, romatnik, alla dåliga filmer, poolhäng, is, bubbel och mycket mer med bara dig!
 
/Sandra
 

Juldagen 2013

Gårdagen blev superbra! Först frukost hos mamma, sen hem och vila innan johnnys morfar med familj samt farmor och farfar kom (farbror med sambo kom också en svnäng) julmiddag och paketöppning! Johnny la sig ner och gosade med en filt efter 1 paket, så vi fick ta över paketöppningen! Hjälten somnade en sväng..
Efter middag,paket och kaffe så körde vi åaketleken, riktigt kul. Lite spel och prat blev det innan alla åkte, vi somnade tidigt och ni ska ju inte tro att Johnny tar sovmrgon bara för att mamma och pappa va uppe "sent" 05,10 i morse var det uppstigning!
 
Idag har vi hittils tagit en långpromenad (5+ och regn!)och plockat lite bland Johnnys fina julklappar! Kingen och tussen är också nöjda över sina leksaker, det är mamman och pappan med! Nu ska vi mysa inne och beställa lite av julklapparna vi fick. Tack alla inblandade för en mysig Julafton!
/Sandra
Julpyntar med en något skeggig pappa!
 
 
 

God Jul 2013

 

Det blir Jul endå

Granen är klädd, skinkan är griljerad och skivad, julklapparna inslagna.. så ja, nu är de jul hörrni!
Eller.. jag ska bara dammsuga av runt granen och i vardagsrummet för typ 5 gången idag samt torka där också! alltså, riktig gran när man har småbarn kanske inte är så klokt... det barrar lite bara!
Den sticks har Johnny konstaterat... så då backar vi in! (ca 06,15 i morse) Förövrigt tänkte vi till i år, BARA plastkulor i våran gran! Katten är lite lätt intresserad av det där trädet, och kingen är intreserad av katten! Och Johnny tycker att allt i granen är fint! Får väl se hur lång tid de tar innan jag lessnar på granen och kastar ut den! (Ska försöka hålla mig tills i morgon...)
/Sandra
 

Glada barn

I mitt tidigare inlägg om Märkeskläder från Tommy Hilfiger, Ralph Lauren och Hugo boss.. Så vill jag bara säga att jag missunnar verkligen inte Johnny att ha såna kläder på dagis.. Menar bara att skojrta kanse är lite opraktiskt att leka i?
På dagis ska väl kläderna vara lätta att leka i och det ska inte göra något om dom får fläckar på sig! Barn ska leka och bli skitiga, det hör ju till! Men skulle ungen komma hem med en stor fläck av rödbetor på en vit Gucci tröja/body skulle jag nog gråta lite....
 
Heja H&M, LINDEX och andra "billiga" butiker!
/Sandra
 

Monsunregn

Igår efter födeledagsfirande hos Farmor och Farfar så kolladade jag på Svenska hjältar-galan!
Blir så rörd över att det faktiskt finns fina människor fortfarande, satt i soffan och tårarna föll, precis som regnet på midsommar. Underbara Mark Levengood, så underbar! Han är en sån man bara vill krama, en riktig mysfarbror. Förövrigt älskar jag kampanjen #Kramaenkompis (Mobbning är inte okej!)
 
Efter monsunregnet i soffan kollade vi ikapp på "bondesöker fru", Mysigt avslut på kvällen! Somande i soffan som vanligt... Fredagskvällarna i sitt esse!
Hittade en länk från Bruksgymnasiets årliga julavslutning , Inte undra på att betygen är som dom är när man går på bruks! (Skojar!) Härlig skola, iallafall lärarna!
 /Sandra


Varför just jag?!

skrev i ett tidigare inlägg att jag aldrig kollar priserna på kläder åt Johnny... men okej, nu har jag faktiskt gjort de!
Satt och slösurfade och hittade lite fina Bodys och Bodysuits "La dom i korgen" men efter typ 3 plagg och 2339 kr senare så rensade jag korgen och tänkte; Nää! någon måtta får det va! Det var egentligen inga speciella kläder, bara vanliga basplagg från Ralph Lauren och Hugo Boss... Kollade inte priset innan ja la i korgen, men det mesta jag tycker är fint är dyrt, dyr smak med andra ord?
 
Vi har 1 skjorta av märket Tommy Hilfiger åt Johnny, superfin! Men den hann vi bara ha typ 2 gånger innan han växte ur den.. Det är ju nackdelen, dom små liven växer så fort! (Eller så är mamman seg på att använda alla kläder, ja menar.. en skjorta är inget man har dagligen!) (Vet faktisk inte som jag skulle sätta på Johnny en Tommy Hilfiger skjorta när man "bara" ska vara på dagis!)
 
 
/Sandra
 
 

Bada

Första gången vi skulle bada Johnny gick väl lite si så där.. Vi hade köpt en balja med "stol" i och jag hade en superfin bild av hur det skulle vara! Hur tror ni det gick? en liten liten bebis som gallskrek och halft paikslagna nyblivna föräldrar!  "Att bada bebisen allra fösta gågen ska vara så fint och mysigt" .Jo man tackar!
 
Gång två det var baddags kom vi på att han får bada med en av oss,Vilken briljant idée! Alla var lugna och sansade, Johnny hade det mysigt, det syndes!
 
Ju äldere han blir, desto vildare blir han i vattnen. han ÄLSKAR att bada! Det plaskas en hel del, så man for garanterat torka golv sen... Men vad gör man inte för glad unge? Hoppa i vattnet är också kul, speciellt när det låter i badkaret. Numera har vi en RosaFoldhäst(!?!) som flyter runt och man kan spruta vatten med den (typ som en badanka!) Badskumm är också kul, ganska gott att äta, åtmistonde spännande!
/Sandra
 

Granjakt

i måndags var jag och mamma till Östhammar (Handlade 2 julklappar och lite annat!) Då möts vi av detta...
Snacka om att inte skämmas över att man hämtat sin gran i skogen, förmodligen stulen me.. Hur gör ni med gran? Plast,köpt äkta gran, eller ärligt stulen äkta gran? alternativen är många, tror dom flesta tar sina Granar..
 
Förra året när jag skulle ta gran var jag väldigt gravid, det var extremt mycket snö och det var allmänt jobbigt! Kan säga att det var lätt som en plätt att ta gran i år, barnvagn och hund som fick springa löst ! Rena drömmen när man ska ta en gran.. Dock tog jag typ den största granen i hela skogen! Robins komentar när han såg den var, Men vad i helvete! ska vi behöva höja taket!? Haha, den var fin. Iallafall i skogen.. MEN en sak ska ni ha klart för er, granen kläs kvällen innan julafton här och inget annat. Punkt Slut
/Sandra

3e advent

Julen närmar sig verkligen, men min julkännsla försvann nog med snön!? Så om någon hittar den kan ni väl höra av er! Snart dags att fixa julgranen, men hos oss tar man in granen dagen innan julafton och klär den på kvällen. Men det verkar som att nästan ALLA har klätt sina granar! Jaja, tur vi är olika.
I år firas julen hos oss med Johnnys morfar med familj och hans farmor och farfar! Kommer bli så mysigt. Första julen som mamma, helt otroligt, kan inte förstå riktigt ännu.
Våran adventsljusstake, inköpt på Thuns och pyntad av mig.. dock har någon flyttat runt svamparna ser jag nu.
Och något som är extremt bra med julen är att Robin och jag kommer vara hemma tillsammans i 2 veckor, såå skönt!
/Sandra
 

Trappa

Helgen har varit full av byggnationer! En trappa har kommit på plats, dock lite finlir kvar! men det ska vi greja med i veckan. Så glad att den är på plats, det börjar bli en fin hall nu! (va väl egentligen inget fel innan, bara vi som vill göra fint!) Tänkte visa er bilder när alla grejer är klart. Men ni ska få lite smakprov!
här är låset till städskrubben som ska vara undder trappan..och dom här ska hålla ledstågen och självklart har vi "gammla" handsmidda spikar också!  
Fint ska det vara hörrni..
 
/Sandra
 

Dop

I Augusti döpte vi våran Son, och jag ville ha personliga inbjudningskort till allihopa! Vi bestämmde oss för att göra egna. Temat på dopet var blått! Bandet på klänningen, Fikbrödet, Dekorationen, Inbjudningskorten och mycket mer!
Så här såg dom ut iallafall...
1. Kuveret med adress och krona!
2.Baksidan på kuveret, Hjärtan över "stängningen"
3. Framsida på inbjudningskort! (För er som är lite blinda.. det står JL i kronan)
4. Baksida på inbjudningskortet, En krona i bakgrunden, sen står allt info. som Tid och plats!
5. Så ser det ut när gästen öppnar kuveret!
 
Vi hade mottagningen hemma hos oss på altanen! Vi bjöd på 3 sorters snittar och fruktfat, sen fika. Cupcakes, cookies,och negerbollar. Vi hade ingen tradetionell doptårta, utan hade en blå cheescake! (Passade väldigt bra i sommarhettan tyckte vi!)
 
/Sandra
 
 
 

Lucia

Glad Lucia på er allihopa!
 
Har varit på öppnaförskolan och gått lucciatåg, dock va Johnny inte så jätteroad över det. Men mysigt iallafall! Är det idag man ska samla familjen och baka pepparkakor och lussebullar? Och då ser det självklart så här fridfullt ut...
("lånade" bilden från kungahuset.se)
 
Jaja, vi ska inte baka pepparkakor idag, vi ska på möte och sen ska jag och johnny iväg så pappan i huset får väsnas själv med trappbygget! kanske att vi beger oss ut och kollar luciatåget vid herrgården ikväll....
 
/Sandra

Grattis Jessica!

Det är ingen vanlig dag, för det är Jessicas födelsedag! HurraHurrahurra!
Vi föralltid bästa du! <3
Massor av kramar till dig idag!!
/Sandra,Robin, Johnny, Tussen och Kingen
 

Vit jul

Julen närmar sig med stormsteg! Och jag tycker alla barn borde få en vit jul. (Har man inte barn är det väl upp till var och en om man dricker alkohol eller inte!) Julen ska man spendera med familj och vänner, ha det mysigt äta gott och bara vara, låt då bli alkoholen, för barnens skull. Det borde vara en lag om att 1 helg om året ska ingen alkohol brukas (drömma går ju!)
 
Tycker så synd om alla barn som far illa för att föräldrarna ska supa, det gäller inte bara julen. Men 1 helg som ALLA pratar om kan väl endå ALLA barn få ha nyktra föräldrar. Det är nog många barn som önsar sig nyktra föräldrar över just julen! 
 
(Vill inte ens tänka på nyår, ännu mer alkohol till "alkisföräldrarna" och panik för dom utsatta barnen och raketer som skrämmer slag på alla djur!)
 
/Sandra
 

Julkalendern 2013

...Verkar vara bra!
I helgen kollade vi lite på den och båda gillar den, ja alltså jag och robin! Så det finns hopp om framtiden hörrni!
 
Först kollade jag lite och insåg att både Fredde Granberg OCH Björn Gustafsson var med, kan det bli annat än bra? Ni som sett Ronny och Ragger förstår vad jag menar med Fredde Granberg, och Björn Gustafsson är ju bara för söt! Så kanske att man tar och kollar lite mer, beror ju på tiden de där.. Nu förtiden så "råkar" man bara kolla på tv (undantag med Bonde söker fru!) De där med Tvtablå är en tid för länge sen när man har barn..
 
Tacka vet jag Playkaneler, alla föräldrars räddning och pensionärernas tidsfördriv.
Det enda man kollar slaviskt på är ju typ Nyhetsmorgon på Tv4, samtidigt som man hinkar kaffe och den lilla leker vilt i något skåp eller jagar katten! Underbara tidiga mornar
/Sandra
 

Vi hittade den!

I Lördags blev det en ny bilbarnstol åt Johnny! En Besafe, har kollat in dom en stund.. Dock fans inte svart/röd, men det fick gå endå! Känns som att det är viktigare att dom små åker säkert en att färgen är snygg!
 
 
Älskar den smarta tippfunktionen på stolen, och för att inte tala om hur bra liten sitter i den!
/Sandra

Vår helg i bilder!

I helgen har vi slagit in julklappar! Nästan allt klart.. Inte för att julklappar är viktigt, men något vill man ge!
Promenarat på skogsväg(kolla snöns djup vid däcken!) Den här vagnen tar sig fram väldigt bra faktiskt! -10, Sol och en hund som var överlycklig!
Haft lördagsmys på övervåningen.. Målat grejer till trappan och käkat chips, fullt normalt!? (Johnny sov så skönt nere i sängen, och vi var glada över att komma någonstans!)
Skottat en del snö också.. Då har Johnny legat i vagen och sovit, eller kollat på oss(vår lilla arbetsledare!)
Har varit till uppsala och köpt ny bilbarnstol med.. den kommer i ett eget inlägg!
Skoter hos Pappa/morfar blev det också, fasiken vad roligt!
 

/Sandra
 
 
 
 

julbord 2

Julbord nr 2 idag! Därför har jag tänkt sminka mig, nu mera hör det inte till vardagen. "vill" inte lägga tid på en massa smink när jag istället kan leka med Johnny! Så när vi ska ner på föräldragrupp så åker jag nästan alltid osminkad.. på sin höjd mascara! Skönt att vara naturlig också, även om man kanske känner sig sjukt sliten när ALLA ANDRA kommer fint sminkade. -Det skiter jag i, här hemma leker vi på mornarna! Ingen tid för morsan att sminka sig då inte..
Men idag har jag tagit mig tid!
Väl framför spegeln med min palett med glada färger så hör jag mig själv säga, så fin mamma blir nu!? (trodde jag att johnnny skulle svara??) Men va, stop! Vad då fin? va jag inte fin innan?
 
Undra på att alla är utseende fixerade.. bara för att jag sminkade mig skulle jag va finare då! Samma sak när man klär på ugarna nya kläder så säger man oftast, vad fin du blev... Alltså, dom va ju fina i pyamas okså! Lika fin i "finkläder" som i "gå-hemma-och.skrota-kläder"
 
/sandra

Leksaks knogjärn

Vad är det folk bli så upprörda över? Klart ungen ska ha ett knogjärn, jag menar du har förmodligen redan köpt kniv, pistol och andra vapen leksaker.. så varför inte ett knogjärn så att dom små kan öva sig på slagsmål i tid?!
Här kan ni läsa artikeln... Ska väl tillägga att Johnny INTE kommer få ågot knogjärn! ioförsig kommer han inte få vapen eller knivar att leka med häller, så de så!
 
Dom som blev uppröra över den här "nya" leksaken blev förmodligen lika upprörda över knivarna och pistolerna! Barn har lekt tjuv och polis i alla tider, polisen har pistol och batong, varför ska det då vara okej?! (och kom nu inte med förklaringen.. det är ett yrke! För snart är yrkeskriminalitet något du förmodilgen kan läsa till på högskolan) Kolla bara på alla Polis filmer, där polisen har kriminella som jobbar under dom, alltså där lär man folk att det är okej att slåss, du får betalt.. Nu hoppas jag att vuxna människor förstår att man inte ska slåss!
 
Ett till "yrke" som barnen använder våld i är sjörövare.. svärd och putta ner någon till hajarna och skjuta kanon ska vara aceptabelt eller?
Hoppas lite att det här med knogjärn är ett PR-trick... jag hörde om det på radion och trodde inte på det.. men googlade fram det.. som nni ser i länken. ÄR DET SANT?
/Sandra
 

Julkalender 1993-2002

Årets julkalender är i full gång! Och jag har inte kollat ett enda avsnitt... Brukar iallafall se några avsnnitt bara för sakens skull, men nä.. inte i år. Har hört både bra och dåligt om årets, kanske ska kolla endå och bilda mig en egen uppfattning.. Nå väl! Några andra godingar som jag gillar lite exra är inga mindre än..
Ska väl tillägga att Petson och Findus - Tomtemaskinen som sändes 1993 var något jag kollade en inspelad variant av.. Tror jag hade något spel om det också! Övriga kalendrar minns jag från Tv, sen har vi (hos min mamma) alla på VHS (ett sånt där stort svart band ni vet...tror inte vi har en vhs spelare nu mera)
Men visst var det bättre förr? Jag törs nog påstå det, iallafall när det gäller julkalendrar som visas på tv.
Hoppas att Julkalendern blir bättre tills det att Johnny vill kolla! Vill ju inte att han ska behöva "se massa strunt"
 
/Sandra

Galna tankar

Jag har alltid drömt om att ha ett enormt stort hus på en stooor hästgård! Ha en verksamhet och driva gården själv.. men så igår när jag va ute på morgonpromend (gick förbi ett gäng gårdar.. Ja vi bor på landet) så slog det mig att jag kan ju inte ha en stor gård med åkrar och sånt som ska brukas.. jag vet inte hur man sköter en åker. Ja,alltså visst vet jag litegrann vad man ska göra... men när och exakt hur är jag nog inte säker på!
Kännde att en barndomsdröm gick lite i kras då faktiskt!
Men så kom jag på en samart sak.. På alla större gårdar finns fler hus, så då kan man anställa någon som kan sköta åkrar(sånnt jag inte förstår mig på) som kan bo på gården också, smart va? Men sen kom verkligheten ikapp mig, HEJ 2013 (nästan 2014!!)
 
Jaja, antingen får jag flirta med en bonde som kan lära mig om åkrar och sånt, eller så får jag plugga till bonde.. ELLER så lägger jag ner min barndomsdröm och satsar på att hyra in hästkraken (som jag inte köpt ännu!) någonstans..
/Sandra
 

Mysdag!

Idag har vi "bara" varit hemma, bakat pepparkakor,lekt,promenerat i solen och busat massor! Efter en massa lek och lunch så somnade liten sittandes i min famn framför tv'n.. Så där låg vi i 1.5 timme! Supermysigt att ha honom sovandes på mig! Som ner ser är det mjukisbyxornas dag idag! (De kan hända att vi har det varje dag när vi är hemma...)
 
Min Mamma va över en sväng, då passade jag på att få egentid med min Kingen ute! Vi lekte på åkern och tränade lite lydnad, och idag gick allt bra! Så härligt att allt satt. Det behövde vi båda!
 
/Sandra
 

1a Advet!

Lucia och julsånger i all ära!
Nu "övar vi" (alla mammor och pappor) på öppnaförskolan till julavslutningen.. ett gäng julsånger, ganska klassiska Typ: En sockerbagare,Luciasång, Tipptapp mfl.
En av låtarna är mössens julafton, en fin bit som bland annat sjungs i en av Astridlindgrens Pippi filmer.. Men jag har lite svårt att sjunga den! (WTF, VARFÖR?!?) Jo så här är de... Kolla på de här lilla klippet så förstår ni. Speciellt vid 1,15 sek. och frammåt..
Ja, vad säger man? Kurt Olsson i trikå som sprätter runt och sjunger Mössens julafton! Det kan ju vara jag som har dålig humor, jag vet inte?!? Jag tycker det är dödligt kul!!
 
1.a Advet hörrni! Tänd ett ljus (glöm inte blås ut!!) och ha det extra mysigt!!
/Sandra

RSS 2.0