svaaaart

ikväll kommer lillasyster hem! tror nog jag åker och hälsar på henne.. hon ser ju typ ut som en nege* nu.. inte ok!

igår på klädbytardagen fyndade jag en everest jacka för 50 kr, perfekt! det är inte alltid man vill ha stalljackan och det känns onödigt att köpa en ny när man ska till Ullared vääldigt snart!
den resan kommer bli galen... woow! kan skriva mer om det sen.
/sandra

bara för att

Här ligger jag i badkaret med ansiktsmask och njuter! men efter en morgon pw i spöregn/hagel så är det ok att låsa in sig i badrummet.

ikväll blir det klädbytardag för tjejer i alunda, ska dit å kika lite tänkte jag :) men innan dess då? städa? åka bort? jag vet inte vad jag ska göra.. hade tänkt plantera lite örter men inte i det här regnet!



/Sandra

vuxenpoäng

Kallt som faasiken ute, många deppar över det. Men jag njuter lite! Sommar och värme i all ära, men lite sköt att få ta på sig en mysig filt, eller gå snabbt som fan för att inte frysa ihjäl...
 
Igår sammlade jag mååånga vuxenpoäng.. Frostade av frysen (Jag vet inte ens om jag gjort det sen vi flyttade in, pinsamt?!? svar ja!) Passade på att göra en lista på vad som finns i också, en massa köttfärs (15 paket på 500g - 700g, det är MYCKET KÖTTFÄRS DE!) En massa dill och räkor finns, samt 4 påsar bullar och en massa annat "smått och gott".. Dammsugit bakom soffan också, det var lääängesen det gjorde, och dammråttora morrade ordentligt. Tror dom har ätit anabola, för dom var galet stora... men nu är dom borta!
/Sandra
 
 
 

Underbar start

Vi har haft sjukstuga här hemma! Nu tror jag vi är på banan igen.. Johnny har varit hängig, och jag åkte på en däng jag med. Jag har varit extremt trött, ont i halsen och snorig som tusan. Men nu så, låter de bara som att jag tagit en "Wirre" för mycket..
 
Vilken bra moron vi haft, jag vakade av att J. killade mig i ansiktet och när han såg att jag reagerade så lös han upp som en sol! Så härligt, sen tog vi en kaosartad frukost tillsammans innan vi började plocka här hemma.
 
Har nog aldrig varit så effektiv med mitt duchande tidigare som jag var idag.
In i ducen, blöta ner hela sig, schamponera håret, skölj ur, I med hårinpackning, ur duschen och borsta tänderna, köra tandtråd (Tandläkaren tvingar mig numera!) och sen in i duschen och skölj ur. Tadaaaa! (Kroppen hiner man tvåla in och skölja av medans man har schampo i...)
 Johnny sov i vagnen så jag passade på att föna håret också, inte gjort de på 200 år minst!
Så medans jag sprang mella badrummet och sovrummet med hårfönen hann jag också med att dra igång en kastrull med potatis, som snart är klar. Och nu är håret tort också! - Det känns så där salongsfint nu!
 
Ni vet dom där låååååga duscharna på 35-40 minuter har jag sagt hej då till numera, tempo är min grej! och låånga bad händer inte häller så ofta numera.. Men de bästa med det är att man slipper likna ett russin.
 /Sandra

kom och hämta!

Herre gud, när vi klippte gräset tidigare i veckan så fick jag galet ont i halsen "frå ingenstans" och det har hållt i sig.  Så i morse hade jag ingen röst, lätt att leka med Johnny då.. Speciellt när han gärna vill läsa på morgonen.
Som tur va så somande han i vagen och sov ca 1 timme så jag kunde dricka Thé och kurera mig! kl 8 kom Morfar och lekte lite, sen kom grannen och vi har varit i heeela östhammar föra att hitta en Uppnlåsbar pool, och vi hittade en för 79 kronor (Då ingick badoll och badring med!) Lagom pris.
 
Vi har även lek hos grannen med alla dagbarn, hur kul som helst! sandlåda och en massa roliga leksaker. Vi traskade hem för att sova lite lunch, men de gick inte! Så en badning i poolen blev det, sen kom en "gammal" vän på besök, massa bus med hundarna och lite rabarberplockning!
 
Rabarber ja... Vill någon ha? har fortfarande mycket kvar!!
 
Har ni läsare något bra tips på vad man kan göra med rabarber?
 
Saft har jag gjort
Marmelad var de någon som sa
Paj - Det gör jag på alla bär!
 
/Sandra

nervös

Vilken underbar dag det var igår, fullt med bus på Leos lekland tillsammans med 2 fina tjejer! Sen toksov ungarna på vägen hem. På kvällskvisten blev det Rabarber/jordgubbspaj efter gräsklippning..
 
Idag har vi varit vid havet och haft det bra, men ganska skönt att komma hem efter mycket sol. Nu ska jag maila iväg ett viktigt mail (Ja, jag är galet nervös!) sen ska jag försöka vila lite. Funderade på att sola, men då försvinner väl solen igen.
Min utsikt från köksfönstret igår när jag gjorde rabarberpaj!
/Sandra
 

skärpning

Så rädd att framstå som dålig.. men om man inte frågar så får man inget veta!
Alla har vi varit nya någon gång..
 
För att vinna måste man våga, snälla påminn mig om det här ibland... Jag skulle behöva en stor lapp med orden: JAG KAN,JAG VILL,JAG SKA!
 

blablabla

I morse var vi till dagis och hälsade på, "fröknarna" verkade vara bra och Johnny släppte mig snabbt och gick iväg. Så tror det kommer bli bra där! Vi passade-på att heja på Johnnys farmor som jobbar på en annan avdelning där. Efter dagisbesöket åkte vi till lekparken, gungade och grejede i sanden innan vi for hem och åt mellis, redan kl 11 var Johnny super trött så nu sover han gott i vagnen. Jag skulle sola, men solen lyser med sin frånvaro. Surt, iallafall när man har förberett sig (var till och med seriös och smörjde in mig.....)
 
Får väl ta och förbereda middagen, för ikväll ska vi iväg till några vänner på fika. Så får ha middagen klar så det inte bli så sent för dom små liven!
Den här morgonen drog jag en promenad i tofflor! Jösses hur det måste sett ut, men jag har början på skavsår.. Så jag tänker vara försiktig om fötterna nu. Det var tydligen inte bra att byta 3 par skor samtidigt!
 
/Sandra

Bra start!

 
I morse kickstartade vi veckan med en härlig promenad, Johnny somnade i vagnen och jag passade då på att ta den lite längere rundan. Han vaknade 100m innan vi var hemma, så då blev det såklart en massa bus!
Har möblerat om på altanen, och fått en briliant idé till hur hallen kommer bli i höst! Fick också lite små idéer till hur jag ska få sovrummet bra..
 
Johnny hjälpte mig att vika iordnings hans kläder, jag vek ihop och la i lådan, han försökte klä på sig alla kläder och la dom sen på golvet! Underbara unge. Vi har tvättat upp "Dom första sägklädera och täcket" som Johnny hade i vaggan.. Nu hänger dom små rängkläderna på tork, och nog fan är det med en tår i ögat. Tankarna snurrar, herregud har han varit så liten, det där lillalilla täcket var enormt för honom när vi kom hem från BB...
När jag hängde upp all tvätt på altanen så lyckades Johnny dra ner en burk så det avslutades med blodbad på altanen.. (överdriver kanske lite, men det rann blod ur munnen på honom!) Så Mellis och sen sova i vagnen var en bra lösning!
 
Godaste melliset ever idag! Smootie med massor av olika frukt och bär samt 1 halft kex med leverpastej (Jag hoppade över kexet.. men Johnny gillade det)
Plocka ur ALLA strumpor!
 
/Sandra

spännande

woow! vilken härlig helg, så mycket bra energi är tankad och kalas för lillasyster (18 år) samt bakluckanpremiär (loppis i norrskedika) Nu är jag laddad för en spännande vecka! Vi ska hälsa på dagiset där Johnny ska gå, det är med både glädje och rädsla vi hälsar på, tanken av att någon annan ska vara med min prins ett par timmar om dagen nu när jag varit med honom hela tiden känns skrämmande. Men jag vet ju att det är ett bra dagis och han kommer ha kul så det blir nog bra tillslut (tror det är värst för mig att lämna honom..)

/sandra

go kaffe!

sitter med en god latte och fixar håret hos frisören! det här kommer nog bli bra..får väl bjuda er på en bild sen.

Igår drog vi uppsala på kvällen, nya springskor till mig samt 2 par "somriga skor" och lite grejer till bilen. samt kaffe och sista fixet på systers present hos bästa Jessica! mina gammla springskor och jag har avverkat ett antal mil ihop så dom "får gå vidare till andra sidan"


/sandra

Vackert

Kan medela att Pappan i huset kom hem i tid och tog bort råttan! Maten dröjde lite längere tid... Me det blev bra! Igår åt vi Potatis och Purjolöks-soppa! Mmh, så gott., Receptet är från min Farmor och Farfar men jag får inte min lika bra som dom.. Men ska väl ta mig i kragen och åka dit och få mig en lektion.
Jag har en he del recept från dom, och det älskar jag! Sånt som jag åt av när jag var lite, och som min pappa åt som liten kan jag nu laga åt MIN SON. Häftig kännsla tycker jag.
 
Min farmor och farfar har en GAMMAL recept bok, den är väl läst, sidorna är så där härligt kladdiga av olika degar, varje recept har en historia, och såna recept glädjer mig! Jag har tre gammla kokböcker efter en släkting till mig och där är vissa recept mer lästa än andra, så härligt!
 
Släktforskning/historia ihop med en kokbok kan inte bli bättre tycker jag. Tänk tex. Tårtreceptet efter dina föräldrars mormor/farmor, så mycket kul dom haft när dom ätit tårtan, vad var det dom firade? Precis den tårtan kan du göra idag till dina väner och din familj, det är fint tycker jag!
 

 Lånad bild frå google
 
/Sandra

Hua!

Åhh, precis nyss smällde råtfällan i köket! Vågade mig dit och den jäkeln sitter där han sitter (död numera) Paaaniiik! Om 1 timme anländer hjälpen, men skulle behövt en modig mäniska här nu! Precis NU!
 
Vart är Pappan i huset när jag behöver honom? Kan nästa ge mig fan på att han jobbar över idag med, bara för att... Då ringer jag Anticimex så får dom ta bort en dö' råtta! Och jag som hade tänkt haft maten klar, men glömm att jag går in dit nu.. Råttan KAN ju hoppa upp och bitas (Ja, jag tror att råttor kan börja leva igen..Förresten så kanske den spelar död bara!)
 
Bild får ni inte, törs in ta en bild på fanskapet... Då bits den! Jag loovar!
 
/Sandra
 

Hard work

öppnaförskolan började vi dagen med, och Johnny somnade på väg hem så väl hemma tog jag en promenad m kingen innan jag la mig nära Johnny och sov en stund! så härligt att ha dom små liven tätt intill sig. Efter vår tupplur käkade vi fruktmellis innan vi gick ut och lekte!
När pappan i huset kommit hem for vi till Gimo och hämtade en garderobadörr (som vi glömde igår..) Sen till det roliga, klippa gräs! Jag bakade kesobröd, och mellan plåtarna hann jag klippa gräset och sen springa in, byta plåt och ut igen! dårskap, jag vet! gräsmattan är klippt och brödet paketerat, nu återstår att sova! sova ja.... när Johnny somnar tog jag "babywatchen" och klippte klart gräset!

-"God natt på dig min nallevän, snart är det morgon då ses vi igen!"- ur Johnnys favorit bok! <3

/sandra

LILLASYSTER FYLLER 18 ÅR!

Min LILLASYSTER fyller 18 idag, helt otroligt! inte kan väl hon blivit så stor?
Ja, älskade lillasyster, på söndag får du din present av oss( Jag,Robin Johnny och Jessica!) och du kommer älska den! precis som vi älskar dig!
i och med att du fyller 18 så kan jag snart åka bil med dig, hur coolt?
 
GRATTIS JOSSAN!

så kand det gå

Oj, mitt senaste inlägg blev aldrig publicerat.. MEN!
 
I går gick jag och grannen dammen runt på ca 1,2 mil, e skön runda! Vi avslutade med korv till lunch vid dammen, sen hem och greja lite innan vi grillade och käkade årets första rabarberpaj! Hur bra avslut på veckan var inte det då?
 
Ny vecka och nya tag!, jag och Johnny har varit hos Pappa/morfar och hälsat på, nu är vi hemma och ska väl göra någon nytta? det har ju bara gått 1 maskin tvätt idag! Förövrigt så brottas jag med tankarna om att göra något storslaget, jag vill men vet inte hur jag ska gå tillväga, eller om jag ens törs.. Jobbigt!
 
/Sandra

lyktor



Mina hemgjorda lyktor! jag är nöjd för att va första gången jag gör:)
hade gammla barnmatsburkar som jag gjorde decupage (stavning?) på också lindade jag ståltråd som "handtag" som jag sen klädde med ett finare snöre som matchade! dom där blir fina på altanen i sommar! nu ska jag mysa ner mig i soffan och bara ta de lungt, kingen och tussen väntar :)
/sandra


ekonomiskt

God morgon!
här hemma leker vi för fullt, böckerna har vi möblerat om fint i bokhyllan (läs lägga dom på golvet överleva huset..) men det är charmigt de med! igår kväll drog vi iväg på "viltsafari" med grannarna, åkte mitt ut i skogen å letade djur, och vi såg ett gäng harar,6 stora älgar och 7 vildsvin!! så nästa mål är att se varg och lo.

tänkte visa er huset över brunnen som jag skrev om tidigare.. men en fråga, Tycker ni vi ska måla taket svart? (vårat boningshus har svart tak)
kan också "skryta" med att byggnaden kostade 80 kr att bygga.. man tager vad man haver! återanvändning är bra både för miljö och plånbok!
/sandra

update från soffan!

Johnny somnade på min vänstra arm, vi ligger på soffan. Tv'n är avstängd,mobilen i köket och jag skulle behöva göra lunch.... Äh, vi myser istället!
 
/Sandra

jag ska

Jag skulle ju göra klart mina lyktor så att jag kan visa er, har gjort 1 av 6.. men ska försöka idag! Igår var vi och fyllde upp kylskåpet, i samma veva passade vi på att hälsa på Robins Morfar, så middag och lek där innan vi åkte hem och byggde ihop en låda.. den lådan får ni se när hela projektet är klart! eller kanske att jag ger er en liten försmak redan nu... Jo men så gör vi!
 
Delar av mitt lilla projekt! (dock inte lådan jag byggde ihop)
 
En av mina fina vänner va hit igår med en superfin tröja till Johnny, så idag ska vi väl ta en kaffe med henne senare, när hon har vaknat.. Tusen tack för den fina tröjan!
/Sandra

hus

Igår när jag var borta så var min pappa här och hjälpte robin att bygga ett litet hus över gammla brunnen.
Ja allt så den "gammla brunnen" var för grund så för några år sen gjordes en djupare burnn på ett annat ställe. Men den "gammla" har vi kvar, går att tvätta bilen, vattna blommor och lite sånt där duger den alldeles utmärk till.
MEN
När vi flyttade hit låg det bara ett lock på som var ruttet och otympligt att flytta varje gång man skulle vrida på kranen brunnen är 1,5 meter djup ner till botten och där kranen låg och det räcker ju att slå sig hårt på. Så vi har nu byggt ett litet hus över allt, men en dörr som har häglås! Säkert och fint!
 
Idag tog Johnny sovmorgon i sin egna säng! kl 05,45 vaknade han efter en god sömn, nu ska vi ta dagen med storm!
/Sandra

200 meter upp!

Nu är 200meter fårstängsel uppe! Ikväll ska det kompleteras på vissa ställen med stolp och evt. någon planka längst ner. Grindarna är förstås kvar att göra! (Jag tycker att dom gammla grindarna duger, men det gör inte min sambo...föregående husägaren var väl inte så superbra på att snickra också var dom inte så smakfullt gjorda..men dom håller hunden inne anser jag...)
 
Ikväll blir det lungt har jag en kännsla av, ska kanske frosta av frysen, beroende på om jag får tag i frysväskor.. annars får det vänta!
Jo, jag ska pyssla klart mina ljuslyktor, ni får se sen!
En sån skylt måste ju upp på grinden...
/Sandra
 

Spännande

God mat, trevligt sällskap, barnen lekte, och precis lagom sent. Hur perfekt är inte det sista April-firandet då?
TOPPEN!

Vaknade upp i morse av SNÖ?!? saay wat!? Snö, nu? förra helgen solade jag ute.. vad hände? Ja hur som hällst så blev det strömlöst här, och ett träd över el-ledningen var förklaringen. Men avbrottet varade i kanske 20 min så ingen fara. En grävmaskin var här och tog bort trädet, Johnny tyckte det var otroligt spännande!
Efter frukost åkte vi och hälsade på min farmor och farfar, där finns en massa spännande småsaker man kan plocka med tycker Johnny! När vi hade vänt upp och ner på deras hus ett antalgånger och fikat så for vi hem. Johnny somande i bilen och sov i 2 timmar, så jag och robin åt mat ensama samt sov 1 timme. Hur ofta händer det att man sover tillsammans 1 timme mitt på dagen? Typ Aldrig, men idag så!
 
/Sandra
 

RSS 2.0