Vinter

Höst,kallt och snart vinter! Men hur gör man med overall åt dom små? Dom växer så det knakar, så lär behöva typ 3 st nu i vinter.. Nä, men nästan!
 
 
Vi har fått två overaller, 1 som Johnny kommer kunna ha i mitten och en som kanske är lite för stor i slutet av vintern.. men nu då, ska man köpa en fleasoverall att ha nu på senhöst/tidig vinter? eller ska man anta att ungen ligger i vagn med åkpåse? För i vagnen är de vindstilla och åkpåsen står emot mycket! så där i tror jag inte dom fryser i första taget! vi har en åkpåse från Elodie Details (Rockabilly Dot)
Rockabilly Dot
Den har yttertyg av vind- och vattenavstötande nylon och hål för fempunktsbälte! Vi är nöjda med den.. hann väl testa några veckor i våras!
Ja, de tåls att fundera på hur man ska göra! Hur gör ni?
/Sandra
 

Jag har vunnit!

Jag var 1 av dom 3 vinnarna !
Vi vann 2 valfria Nagelfolie. Hur kul som hellst, och för er andra, passa på att kolla in sidan! Fram till på tisdag har ni 30% rabatt med den här koden på alla ordrar... Kod: 30procent
 
/Sandra
 

Tvättstuga vs Inte tvättstuga

För och nackdelar med en separat tvättstuga (Enligt mig)
 
Fördelarna med att ha en separat tvättstga är väl att man kan "Gömma all tvätt" Men en ännu större nackdel är att de lätt blir rörigt och stökigt. I och med att man inte måste ta bort tvätten så struntar man i det, också vips har man kaos! Har man så att man måste hänga tvätten i hallen elr i badrummet så viker man undan den så fort den är torr och på så vis kommer var sak på sin plats... eller så blir de kaos i hela huset!
Att bo i lägenhet och behöva boka tvättstugan för att tvätta är pain! Vi köpte hus när vi väntade Johnny, dels för att vi alltid velat ha hus, men också för att de är bökigt att bo trångt i lägenhet med barn av många anledningar bla. med just tvätten...
 
Vi tvättar 3-4 ggr i veckan! 2 vuxna, 1 barn, 1 hund och 1 katt!
 
/Sandra

Sundvik Skötbord-IKEA

Vad har du för skötbord?

Vi har ett skötbord från ikea
! Svart/brunt som matchar allt annat i vårat badrum.
699:- gick de på, och är helt klart prisvärt! Bra med hyllorna under så att man han ha Tvättlappar,Blöjor,Handdukar, och allt annat man behöver och inte behöver vid ett skötbord!
Dock förstår jag inte varför det alltid blir kaos på/Under skötbordet? Kanske har jag för mycket grejer där? Skulle kunna vara så...
/Sandra
 

Crescent Classic Kombivagn 2013

Vad har du för barnvagn?

När vi hade varit på ultraljud så åkte vi in och beställde barnvagn! Vi gick där, kännde och klämmde, den ena vagen större,klumpigare,dyrare än den andre.. Vi hade lite krav också..
  • Lufthjul - FASTA
  • Smidig att fälla ihop
  • Rellatift liten vagn
Inte så många krav men endå... Och då blev det en Crescet Classic kombivagn -2013 (Svart/röd)
Just nu, som liggvagn! Lagom stor invändigt i hårdliften. Den rullar lätt och är smidig att fälla ihop och ta med, den blir inte större än: B60 x L84 x H45 cm.ihopfälld!
Vänd handtaget och klicka ut hårdliften så har man en Sittvagn!
Vi har inte användt våra som sittvagn ännu, men snart dags att testa!
Det enda negativa jag kan säga om den här vagen är att hadtaget känns lite glappt (när man rör det upp och ner) Meen! jag va in och pratade med dom i butiken som vi köpte vagnen av. Dom förklarade att vagnar med vändbart handtag blir så, också visade dom en årsmodell 2014, den var ännumera "glapp". Absolut inget som stör funktionen på vagnen(Men har man köpt en ny vagn så ska ju allt vara top notch!)
Vagnen tar sig fram bra i terräng(tro mig, jag bor på landet och har garanterat testat!)
Helt klart en prisvärd vagn! Minns inte vad vi gav för våran, men under 10000:- iallafall! tror de va under 7000:- också, men de ska jag låta vara osagt!
/Sandra
 
 

Kurs

I Måndags var jag och Kingen på vår första kurs, inget avancerat(Allmänlydnad) Men kul! Varför har vi inte gjort de här innan? Så kul när det går bra, jag för de gjorde det ju! hade inte så stora förväntingar på oss, men nu höjer vi ribban.. Ska iväg 2 ggr till den här veckan! (Klickerträning och Allmänlydnad)
Måååånga köttbullar går åt när vi tränar.. men, nånstans ska man väl börja?
/Sandra
 

Kalvdans

Råmjölk är första mjölken efter kalvningen och har så hög proteinhalt att den stelnar när man gräddar den utan att ägg tillsätts och då får man kalvdans - En svensk klassisk dessert som smälter i munnen!
 
Grädda i ugn 175 grader mitt i ugnen tills smeten stelnat ända utifrån kanten och till mitten av formen. ca. 25-40 minuter. Grädda gärna i vattenbad, häll vatten i en långpanna och ställ formen däri, men det tar lite längre tid.(Jag,Mamma och Mormor har alltid gjort utan vattenbad!)
Häll råmjölken i en form, sockra och krydda med kanel.. sen är de bara in i ugnen!
 
Den första (första måltiden) råmjölken är mycket äggviterik. De följande måltiderna minskas äggviteämnet ju fler måltider som mjölkats. När man spara råmjölken brukar man därför hålla reda på vilket mål som mjölkats ex. 1:a, 2:a o.s.v Den första måltiden kan spädas med dubbel mängd vanlig mjölk (för stark blir kalvdansen seg). Därefter späder man med lika delar eller två delar råmjölk och en del vanlig mjölk eller inget alls..(Vi har aldrig behövt spä ut den...)
 
Njut!
/Sandra
 

Förväntningarna på en gravid/Mamma

Bli gravid, gå inte upp mer än max 5 kg, ha de perfekta magen, jobba heltid fram till 2 veckor innan BF(Gärna längere), gå på Gravidyoga,träningar,förlossningsförberedande kurser, ha fina kläder som framhäver magen, vara öppen för allmänheten för att klämma å känna på din mage.. De är några av förväntningarna du har på dig i 9 månader..
 
Sen ska du in till förlossningen,ha en fin förlossning som du sen ska berätta varje detalj för alla! Efter förlossningen ska du såklart amma(Lika bara att vänja dig, du ska under minst 6 månader visa brösten offentligt!Sammtidigt som allt och alla har åsikter om hur du ammar,när du ammar,hur länge osv.),åka hem några timmar efter, ha ett välstädat hem så du kan ta emot alla nära och kära, du ska självklart bjuda på fika också! Dag 3 som mamma förväntas du ha börjat träna, och inom 1 månad ska du vara fit for fight igen! När pappaledigheten är över(dom där 10 dagarna han får) ska du gå på babysimm,föräldragrupper,playdates,fika på stan och mellan allt ska du såklart amma! Och glöm förtusan inte bort att du ska ha ett skinande rent hem, ingen överfull tvättkorg,allt ska vara ordning och reda, till och med i garderoberna!!!!
 
Helgerna förväntas du ha fina middagsbjudningar(Minst 3-rätters) med era vänner och deras eventuella barn, inget halvfabrikat inte, allt ska lagas från grunden. Middagen ska vara klar när den eventuella pappan kommer hem! Kom ihåg, AMMA! Sen då, kariären du bygt upp ska du fortsätta bygga på medans du ammar,hänger på olika föräldragrupper, babysimm,playdates och barnvagnsbio...
 
Mellan allt vad mammor gör under sin mammaledighet(Eller som vissa säger;Ni är ju bara hemma....) ska man updatera alla socialamedier med mys bilder och goa statusar.. FUCK STÅLMANNEN!
När du endå bara är hemma och är mammaledig så ska du såklart sköta trädgården, renovera,pyssla, och vintertid ska du skotta snö! Oavsett om du är gravid eller inte, skotta för faa-an! (Foglossningar finns inte, du är bara lat...)
(Skulle vilja se en karl klara av allt detta)
FUCK STÅLMANNEN!
 
/Sandra
 

kloka ord

-För att vinna måste man våga!
-Ingen minns en fegis,
-Gör om, gör rätt!
 
-Den kloke lär av andras misstag, dåren av sina egna!
 
-Gråt inte över spilld mjölk
 
-Inget ont som inte har något gott med sig.
JUST SAYING!
 
 
 

Smygalkisar!

Något jag stör mig på är folk som MÅSTE dricka för att det är helg(Eller ännu värre, ta 1 glas vin varje kväll-Läs 1 flaska vin-) Att sitta i sin ensamhet och dricka bara för att det är helg är väl alkisvarning?
Vad då alkis, de va ju bara 1 flaska vin, 3 vardagskvällar samt en karatefylla på helgen.. hallå, ringer de ingen klocka hos sånna människor?
 
Visst va de kul att dricka onsdagar och lördag är man precis fyllt 18 och fick gå på krogen.. men de va ju typ bara i 3 månader.. självklart gör alla som dom vill, men jag kan inte förstå!
/sandra
 

GRATTIS LINDA

Det är ingen vanlig dag, för de är Lindas födelsedag! Hurrahurrahurraaa!
 
GRATTIS LINDA!
 /Sandra

REA

Spontantripp till Gräby med en fin vän igår!
Blommiga leggings-REA fynd! 49:- (igår kollade jag på snarlika på en fransk modesida för 399:-)
Baslinne- 3 st, 99:-/st
Nagellack-Glitteroch blinbling-39:-
"Genomskinligskjorta"-Skogshuggarstyle..150:-
Boddy och mysbyxor åt Johnny- kollar aldrig pris på barnkläder, så ingen aning!

Åkte utan Johnny, så fick chansen att dyka ner bland rean ordentligt! Och in bland alla trånga gångar.. Men som mamma så känndes de konstigt att inte ha Johnny med! Föredrar att ha honom med iallafall.
/Sandra
 

Så kan de gå

Kännslan när man kommer hem och ingen är inne, Johnny borde sova.. de lyser i garaget och där är dom! Robin och kalle har lagt johnny i barnvagnen så han kan sova medans dom meckar! Herre gud, ungen kommer bli härdad! Han såg iallafall ut att sova skönt!
Så här är jag helt alone inne, eller har Kingen och Tussen som springer runt. Men lite idol och bloggar, Fredag på hög nivå!
Förresten.. hur svårt kan de vara att träffa de där jäkla hålet på nappflaskan? de kommer alltid lite pulver utanför..idag va de kanske lite väl mycket? Stressad,vrålhungrig unge... ja ni förstår själva varför de blev som de blev! Ni känner kanske igen er?
/Sandra
 

Spa kännsla

Precis kommit upp ur ett sköt bad med Forever's egna Relaxation Bath Salts, (en blandning av mineralrikt och välgörande salt från Döda havet, väldoftande lavendelolja och andra essentiella oljor, som bergamottolja och cederträolja) Underbart, känner mig som ny.
Vill du ha mer information om Forever(Aloeveraprudukter) går det bra att kontakta mig!
 
I badkaret kunde man haft skön musik och ljus, men istället blev de ljudet av en tvättmaskin och taklampa. Hördes lite musik från övriga huset också, mycket avslappnande och vackert! Så klart hade jag sällskap av tussen, hon lekte med handduken och vinglade på badkarskanten!
/Sandra
 

Mys

Full fart här,så på kvällarna har vi deckat allihopa! Ingen tv elr data här inte! Nu är en kladdkaka inkastad i ugnen, passar bra en regning dag som denna efter några timmar på Öppnaförskolan!
Jossans ideé, men inte fan bakade hon.... Mamma och Lillasyster hanna är påväg hit också.
/Sandra
 

Busiga tänder

Igår la vi Johnny som vanligt vid 19-20 tiden, somande som vanligt! Vi gick och la oss vid 21,30.. vid 00 började Johnny vara orolig, började gälla när han tappade nappen,vred och vänd sig. Och allmänt orolig.. Så inatt har jag legat vid våran fotända på sämngen med armen ner i johnnys säng, så han skulle känna närhet! vilket resulterar ont i armen idag.. Men kl 05,00 vaknar Johnny och gallskirker.. så la han mellan mig och robin, men nä de dög inte. Vrålhungrig unge! Så frukost, sen en kastspya i våran säng! Han sov 40 min i vagnen efter de..full fart igen, sen en snabbsovning i vagnen medans jag och systarna jonsson traskade runt gimo i spöregn.
Övertrött unge, men nu sover han.. så hopaps han sover ordentlig nu!
Trött mamma också, så nu ska jag passa på att vila!
(I vanliga fall sover han hela nätter, men de är väl tänderna som  spökar, han har varit extremt mammig också..)
Känner ni igen er?
/Sandra


-Ingen kan älska som vi!-

Se den!
Jisses vilken fin/mysig film! Skulle kunna vara de bästa svenskarna levererat inom film!
lite seg i början, men sen! Härligt 80-tal i sveriges finaste del (jämtland)
ingen film man ser 2 ggr i veckan, men helt klart värld att ses minst 1 gång! :)
/Sandra


Dagens projekt

Dagens projekt!
 -Vi hade tänkt röja i trädgården, men de va minder kul så röjde lite inne istället-
I går gjorde robin klart trapphålet, så nu är enda vägen upp inifrån, så som de ska vara! När vi köpte huset fanns det ingen övervåning, så den har vi börjat göra i ording. vi har lagt spångolv, isolerat och trapphålet då! Övervåningen är ett projekt som kommer ligga rullande under vintern. Men vårat mål är att ha trappen+städskrubb(Nu står de en stege, efter som vi saknar material) och Johnnys rum klart innan jul.
(På bilderna är det Johnnys blivande rum.)
Vä.Uppe, innan jag gick lös på golv och lister! Sen är det bilder lite eftersom.
Ikea/Bahus (Billigt golv) i all ära, men i ett barnrum tänker vi lägga ett riktigt golv!(här) kan ni se vilket! Men innan de kommer in ska vi rikta de golv som finns..Väggarna ska gipsasom, Tapetseras och målas. Men som sagt, innan jul! Så inget mer idag.. eller kanske att jag får för mig att spacka den färdiga väggen. (I våras flyttade vi en vägg när vi gjorde om hallen och förberedde för trapphål, i och med det försvann hallen i Johnnys rum och han fick ett större rum!)
/Sandra
 
 

Astrid Lindgren

Startar tv'n och ser att det är Bröderna Lejonhjärta! man blir ju nostalgisk. kollade visserligen bara slutet. men hade jag vetat att den gått tidigare hade jag sett hela! Så ett projekt är att köpa alla astridlindgre filmer/Böcker åt Johnny!
Fina underbara Astrid Lindgren
 
Nu blir de en annan svensk filmklassiker! -Ingen kan älska som vi- från 1988,
Har aldrig sett den innan, men nån gång är väl den första..
/Sandra

Storpack

Vem handlar 10 kg pasta? 1kg kryddburkar? STORPACK...
Alla abdullafamlijer med 10 släktingar inneboende? (Inget ont menat!) Stora familjer.. ja kanske, men hur många stora familjer finns det egentligen?
Har ingen aning ja, men förvånad blev jag! Skrattade faktiskt mig igenom hela citygross medans vi handlade, dock inga stora förpackningar!
 
Hämtade ut nytt pussel till kaminen, så ikväll blir byta insats till kaminen och käka räkmacka! Hur fint är inte det en fredag som denna med sin lilla familj?!
Lånad bild!
/Sandra
 

TIll salu

(1,90 cm bred och 90 cm djup)2 sitssoffa från IKEA, inköpt sommaren 2012. Stog i lägenhet i 3 månader innan vi flyttade till hus. Så ser ut som ny. Kontakta mig för mer info! 1000 kr
/Sandra
 

Vad har du i din skötväska?

Första gången jag skulle iväg med Johnny så ekade det i skötväskan.. Min tanke va, Herregud, jag har köpt för stor skötväska! Kommer aldrig fylla upp den här!?! Kommer ihåg första gången jag va på föräldragrupp, såg dom andra med överfylla skötväskor! Tänkte att så kommer det aldrig bli i min skötväska!
 
Så vad har du i din skötväska? Jag har
  • Blöjor
  • Våtservetter
  • extrakläder (Boddy,Byxor,Strumpor,Dregglisar)
  • Ersättning
  • Flaska
  • Extra Napp
  • Bitring
  • "Spytrasa" - Vit liten handduk från Ikea med färgad snodd (man köper dom i 20 pack tror jag)
  • Vaccinkort
  • handsprit
  • Ett Vykort (som vi fick vid första hembesöket av bvc.) som man ska lämna till bliblioteket och få en barnbok.
  • Mössa
  • Tamponger och deodorant(Alltid bra att ha!!) Hur många gånger har man inte halvsprungit en lång"promenad" och sen måste gå in på affären? speciellt under den varma sommaren.
sen så åker en och annan leksak ner lite beroende på vart vi ska.. Innehållet ändras, men en "liten" grund har vi här iallafall!

 
 
(Lånad bild)
/Sandra
 

Gammla grejer!

Underbart med gammla grejer! Att blanda gammalt och nytt är ju som gjort för att få de fint tycker jag. Idag kom jag över lite inredning(Läs kokböcker och en brödburk) till mitt kök! Och inte vilka kokböcker som hällst!
Böckerna är inga mindre än
  • Sju sorters kakor - Ica utgiven 1980
  • Hemkonservering-Wezäta förlag 1954
  • Prinsessornas Kokbok husmanskost och helgdagsmat-Jenny Åkerström 1952
Dessa rariteter ska få en egen hylla i mitt kök!
Burken har jag inget ordetligt årtal på, ska forska lite i det. Men en sak är säkert, den är gammal! Vet lite vart den kommer ifrån...
/Sandra
 

Fel av mig!

Okej, gjorde största missen ever!! Inte spenat till barn under 1 år!
Så maten jag gjorde igår, kastades igår kväll. Hann aldrig ge Johnny det. Har lärt mig att man ska läsa först, och göra se.. inte tvärt om.
 
Hur allvarligt man ser på de där med spenat är väl upp till var och en, men jag kommer inte ge mitt barn de under 1 år, så vidare ingen motbevisar det.
Nu ska vi fortsätta leka i gymmet, ikväll tänkte jag visa er mina "nya" gamla grejer från 50-talet och äldre!!
/Sandra
 
 
 

Mat för barn!

Mat för småbarn, smakportioner är alltid spännande! Vad har ni i era smakportioner?
Jag har gjort 2 rätter åt min Lilla Johnny(5 månader i morgon) än så länge.. Rätt nr1.
  • Falukorv
  • Kokta morötter
  • brocoli
Stek falukorven lätt,samtidigt som du kokar morötterna. Hacka och mosa korven så mycket du orkar! Sen ner med morötter och korv i mixern (Evt. hacka lite på morötterna innan) i med brocoli och lite marlagningsgrädde. Mixa som en tok!
 
Rätt nr2
  • Hemgjord potatismos
  • lax (Som är gjord i ugnen)
  • Spenat
Ja, lika lätt som de låter.. Mosa/mixa ordentligt och evt. lite matlagningsgrädde eller ersättning för konsistensens skull vid servering! (Vi åt själva lax i ugn, med röra på.. men gjorde lite utan för Johnnys skull, potatismoset tog jag av lite åt honom innan jag kryddade åt oss!)
 
Har ni som läser ideér på mat för dom små, skriv gäran de! Alltid kul att höra vad andra gör för mat åt dom små liven!
Bilden har inget med barnmat att göra! Bara en bild på min sambos "paradrätt"
Pastasås med kräftor och räkor! Hur gott som helst.

/Sandra
 

Till Salu

Elektrolux Dammsugare, med lyse på munnstycket så man ser allt damm ;) Sparsamt använd!
Säljes för 400:-
Kontakta mig för mer info.
SÅLD!
/Sandra
 

Lite från våran gård

Tänkte visa lite bilder frå vårat hus..
Våran nybyggda altan. Sjukt nöjd med det inbyggda och alla "Krusiduller". Det är förberett för att sätta i glas,så till nästa sommar blir de inglasat, iallafall halva altanen(ca.20 kvadratmeter) om vi skulle glasa in hela 40 kvadratmeter skulle det nog bli som ett stort växthus, och de vill vi ju inte. Kan ju va trevligt att kunna använda altanen tros sommarvärme. Altanen var 1 av alla sommarens projekt...
Nästa projekt var en vedlåda. som ni ser så är den klar! Tadaaaa
Vi har en stor vedbod, men för att vara lite praktiskt när man ska elda i vinter så valde vi att ha en fin hemgjord vedlåda på verandan, istället för att fylla hela vardagsrummet/matsalen med ved. Natruligtvis har vi vedkorg, men den rymmer ju inte ved för hur länge som hellst. Har man en liten "bebis" hemma vill man gäran inte ränna ut till vedboden i -40 med minst 1 meter snö varje gång de är slut på ved inne!
 
Det här är bara några av alla sidoprojekt paralellt med övervågingsbyggande!
Bor man med en pedant snickare som gillar inredning så kan de bli en hel del renovering.. Trots att huset var nyrenoverat så gör vi om endå! Säkert någon som tycker det är knäppt, men vi gillar det!
/Sandra
 
 
 

Nytt och frächt!

Mitt fina paket frå jollyroom som jag skrev om på instagram!
Först har vi en smygbild på lite julklappar åt Johnny, som hans mormor står för. (Kids concept) Sen har vi lite säkerhet, 2 grindar till våran fina trappa som vi håller på att bygga.. Ja alltså vi har öppnat upp en övervåning, därfär blir de en fin trappa i våran nya(Iallafall nyrenoverad) hall! Sen då, ett fint spjälsängskydd, högt och bra! 99 :- vilket fynd va? (Älskar Jollyroom's REA!!) sist men inte minst, en liten "låda" med 2 ugglor & 1 elefant, dom prasslar,piper och skallrar, i "lådan" kan man gömma djuren. Hur mjuk och mysig som helst. Också den på REA!!

Nu har Johny somnat i sin säng.. och jag och hans pappa ska kolla körslaget och mysa med morötter,gurka,chips och dipp.
/Sandra

Klädbytardag!

Har varit iväg på klädbytardag i Alunda! Toppen idé att man lämnar in kläder och barprylar som man märkt med namn,stl och pris. Sen har dom som anordnar (i der här fallet kyrkan) packat upp allt, så har man en dag när vem som helst får komma dit och fynda! 15% av "din" försäljningsumma går till arrangörerna och resten får du. Och kläder som man inte vill ha tillbaka skickar dom till deras egen seconhand butik! -annars hämtar man upp det inlämande-
 
Återanvänding av kläder är ju superbra både för miljöln och ekonomin! Tyvär hittade jag inte något alls, tyckte de mesta var välanvänd. Dock är jag nog lite väl kinkig också, vill gärna veta vem som haft det innan. Och om det är ett bord med en hög kläder, så är plagget längst upp dåligt (urtvättat eller nån fläck) då blir  jag "Avskräckt" och kollar inte mer. Töntigt, jag vet! föredrar helt enkelt nytt från butik. Eller tradera skulle funka, då slipper man leta i en hög... Ska väl tilägga att jag inte gillar reaställningar i butik heller, rörigt och urplockat!          
 
/Sandra
 
 

Tävlar!

Jag är med och tävlar om det här ashäftiga paketet på http://www.imakeyousmile.se/ som inhehåller;
Brun lösögonskugga från Peggy Sage
Höstigt vinrött läppglans
Mörkrosa läppglans
Flytande eyeliner

iPhone-skal (till 5)
Mascaraprimer från Anastasia Beverly Hills
Läppglanspenna
Rosa fjäderögonfransar

                                          
BlingBling och lite "lyxKännsla som nybliven mamma så här på hösten är väl inte helt fel?
 
Som nybliven mamma (Och pappa för den delen) har man inte lika mycket tid till sminking, så när man väl tar sig tid till å sminka sig käner man sig galet fin, och det känns otroligt lyxigt! Det här paketet skulle lysa upp min höst ordentligt! :) Va med och tävla ni också! http://www.imakeyousmile.se/
 
/Sandra

Välkommen till min blogg!

Tänkte blogga lite om allt mellan himmel och jord!
Livet som mamma, husägare, matte och allt vad man nu är!
 
Min Johnny och Kingen!
 
/Sandra
 

RSS 2.0