Driftigt av mig!

Här hade jag tänkt skriva ett flachigt inlägg om hur driftig jag varit i helge.. Men nä! Driftigheten gjorde jag av med i helgen,så istället får ni en otroligt fin bild, men lite text!
söndagen spenderades hemma, med Islandshäst SM direktsänt från Wången (Östersund) och en massa att göra så lyckades vi få dagen att gå. Fina hästar och en bra sändning! Johnny kollade mycket han med, han övade på att gnägga och klappade händerna åt alla fina hästar.. (Hoppet om en islandshästryttare finns)
 
Ni ser den där "byrån"(Möbeln under tv) eller vad vi nu ska kalla det. Den ska jag slipa ner och göra om! Har ni några förslag på hur jag ska göra? Ös på med förslag nu! I den där vackra gammla byrån från tidigt 1900-tal (kommer från Knutby, jag köpte den från Facebook köp och sälj för 100kr) hade jag tänkt gömma DVD, Skrivare, Filmer och i lådan får tändare till kaminen ligga. En del ljus ska gömmas där också, så att dom finns nära tillhands när höstmörkret kommer) Kan medela att den där lilla byrån väger bly och den rymmer mycket saker! Perfekt om ni frågar mig.
 
/Sandra

Regn och rusk

Regn och rusk, nästan lite höst ute! Tussen är tokig över att hon "måste vara inne", ja alltså den donnan går helst inte ut i regn. Så hon klättrar på väggarna istället. Kingen tänker helst inte gå ut alls idag, man blir ju blöt i pälsen! Och jag skulle nog helst stanna inne jag med! Johnny vill ut han med, så mamman får väl ge sig och klä på sig regnkläder och gå ut!
 
Igår kväll efter ett kalas vi var på så målade jag klart städskrubben. (den har varit grundad sen innan jul...var sak tar sin tid..)  Men kanske att jag ska måla 1 gång till, vi får se. ska granska den idag med bygglampan på sisådär 1500w Då ser man alla småskavanker! bra eller dåligt, jag vet inte. Men när man sen släcker så ser det förjävla bra ut iallafall, och det är pluss i kanten!
 
Somnade som en stock kl 23, hade kattfan i sängen och att inte somna till hennes kurrande är omöjligt. Ganska mysigt med en kurrande katt som ska ligga precis vid örat på en. Dock lite mindere mysigt att vakan till av att katten hugger en lite i tårna. Nu ska jag kasta in en maskin tvätt och kolla igenom färgutbudet i varmförådet, mer projekt på G..
/Sandra

Tack

Här har jag gått och tänkt på mitt inlägg jag skrev sist.Jag har velat kräkas över dom där bristningarna samtidigt som jag är tacksam för min fina son<3 Måste bara tacka er fina människor som ringt, skickat sms eller skrivt en fin komtentar till mig, vilken underbar peppning! NI ÄR BÄST
Det är sånna som ni som gör att man orkar kämpa lite extra!
 
När jag skrev inlägget första gången så läste jag igenom och gjorde om, anledningen till att jag gjorde om var för att den första gången hade jag med en massa förklaringar till varför jag slutade amma, varför jag kännde som jag gjorde osv. Men sen tänkte jag, Varför ska jag förklara mig? man har ju rätt att välja om man vill amma eller inte, man har rätt att göra sina val själv! Ibland blir man så less på hur man "måste förklara sig". Folk kan väl bara köpa att jag är jag. Duger det inte så far åt helvete. PUNKT SLUT
 
 
/Sandra

Min kropp

Min kropp är min!
Under graviditeten fick jag "dela med mig av min kropp", folk skulle tycka och tänka öppen om magen, var det en tjej eller kille där inne? Hur stor eller liten mage jag hade skulle folk också komentera,Gärna högt och länge!
 
Under graviditeten fick jag MYCKET bristingar, (ni med två till fem streck som gnäller skulle jag vilja slå ihjäl!) , Bristningarna är långa, breda och många. Jag har många gånger gråtit över dom där förbannade strecken på magen. Men lika många gånger har jag sagt till mig själv, Jag fick en underbar son!
 
Men endå kan jag inte låta bli att bli ledsen, nedstämd av bristningarna. Jag har svårt att aceptera att min kropp förändrades på så vis. Alla bilder på nyblivna mammor som är perfekta (inga bristigar, en lätt förlossning, ammar såklart, och hinner med allt!) gör att jag känner mig dålig. *Jag fick bristningarna från helvetet, *jag slutade amma efter 1,5 månad, *min förlossning var inte lätt(anser läkaren) *och jag hann verkligen inte med att städa, träna och allt det där direkt efter förlossingen. Men det värsta för mig är Bristningarna!
 
Ni kan gämföra mig med en tiger!
En fotograf som visar HUR KVINNOR SER UT! kolla på bildspelet, jag gjorde det och är stolt över att ha fött barn! Kroppen är cool som fungerar på så vis!
 
Kram/ Sandra
 
 

gammalt och nytt

Röjer i alla hörn som ma kan tänkas, städar flyttar om möblerna och hittar nya användningsområden för olika saker! förbättra och förnya, har gjort ett stort "facelift" i vardagsrummet bara genom att flytta runt lite. Och alla möbler i vardagsrummet (Soffa, stor hylla, "byrå") är loppisfynd! Ni ska få se en bild sen, just nu är det alldeles för rörigt och jag har ingen kamera heller.
 
Johnny hjälper till han med, han plockar runt både mina grejer och sina leksaker, Ikväll ska jag göra iordning "mappar" för räknigarna, för dom vi har nu var inge bra, så med lite tapet, klister och gammla fula mappar ska här bli ordning och reda igen! Men just för tillfället försvann orken och inspirationen helt!
Ett användingsområde för flaket på Pickupen är lekplats! Johnny var nöjd och han kom inte så långt där. Perfekt!
/Sandra

Midsommar och Johannas födelsedag!

Min otroligt fina vänn fyller 20 år idag! Stort grattis till dig Johanna! <3 (Vi kommer senare och firar dig!!)
 

Igår for vi ut på skogen och hämtade björkris, hade hela flaket fullt med folk(iallafall 2st) och fullt i bilen. Såg nog lite roligt ut! Johnny var fundersam varför de satt folk på flaket (som man dessutom kunde vika åt hela bilresan) Väl ute i skogen så knallade J omkring, och gjorde en riktig vurpa. Så nu har han skrubbsår på näsa och över munnen, stackars liten! Så igårkväll byggde vi en midsommarstång som vi sedan klädde, och den blev ruskigt fin. Blommorna plockade vi faktiskt mestadels i rabatten, men några ifrån skogen blev det. 
Johnny somnade hos grannarna så vi invigde deras vagn, (Johnny godkänner den!)
 
Idag står dans kring midsommarstången på schemat, undra vad johnny tycker om det. Förra året tyckte han og inte så mycket... Men först ska vi fira Johanna!
 En fyrhjuling är bra till mycket, speciellt när man ska slå ner en midsommarstång!
 
Trevlig midsommar på er allihopa!
/Sandra

god mat

Klockan är inte ens 10 på förmiddagen! och jag håller på med lunchen för fullt, jag kan inte påstå att det är komplicerat med attans så gott! Koldolmar och potatis med lingonsylt, Mmm-mm-mm!
Kan erkäna att jag fuskat och köpt "Familjen dafgårds koldolmar" Dom ligger 4 stycken med sås som man bara värmer på, så potatisen kokar man själv! GALET GOTT
Måste lära mig göra egna...
 
 
Igår efteriddag passade jag och Johnny på att städa ur bilen, mycket grejer fanns det. Men nu är den lite renare invändigt, och ja nu spöregnar det (verkar ha gjort det hela morgonen) så de är ren utvädigt med.
/Sandra
 
 

Försvunna grejer!

Den där lilla Johnny har börjat med en ny sak! Han möblerer om grejer tex. Skor, kläder, kastruller och andra saker som är i lagom ta höjd för honom..
I fredags frågade Robin mig vart hans skor va, ja hur ska jag veta det? vi letade överallt! Tillslut kom Johnny med ett kastrull lock från hallen eller hans rum, jaha? Och när la han dit de? Vi började leta i köket efter dom försvunna skorna, och BÅDA skorna låg fint i kastrullskåpet ihop med ett par Kinapinnar.
 
Min ilgröna vattenflaska försvann spårlöst den me, hittade den inte på 1 dag! (och den är vanligtvis med mig överallt) skulle starta tvättmaskinen, och där i låg den! Men hur i helskotta fick Johnny in den där? Ja alltså vår badrumsdörr är alltid stäng eftersom Kingen äter upp tussens mat annars.. så jag tror att Johnny måste "smygit in flaskan" när någon av oss varit i badrummet. Men till saken hör att jag alltid har uppsikt över honom där inne.. så hur den kom dit är ett mysterium för mig!
 
 
Varje morgon går jag runt i huset och plockar grejer, mest är det strumpor som ska  plockas upp. (Jag är nämligen världsmästare på att ta av mig strumporna där jag är och sen "glömma dom") om det inte är strumpor som sprungit iväg så ska alltid tvätten vikas in. Idag efter frukosten gick Johnny omkring med kläder, han flyttade rumt dom på olika ställen, och var nöjd med det. Undra om det är så han tycker att jag gör?! Barn gör som vi gör och inte som vi säger! Han tar också handukar ur garderoben och går och torkar saker (bland annat sin Bobbycar och skåpen) Jo visst gör han som vi gör..
 
/Sandra

Elding pågår

Igår drog jag en sväng med Chevan, raggade upp Linda och drog en repa på by'n!
När robin sa att jag fick låna den så trodde jag honom inte först, men med de största leendet på läpparna drog jag iväg.. "skulle bara köpa godis till mitt fredagsmys",
 
När jag landade hemma i soffan åkte Robin ut med chevan.. Mitt fredagsmys i soffan blev kort, somnade innan 21.. Så godiset står kvar på sin plats! I morse vaknar jag av att Johnny ville upp och leka, men jösses vad kallt de är inne, det blåser storm här! (Kanske för att jag har en åker och numera ett kalhygge som granne...) Fick tända upp i kaminen och dra igång värmepumpen. Frukost med raggisar på, sen bar de av på möte!
Kan säga att framtiden känns ganska bra nu, jag tror inners inne att det kan bli bra.. trots att jag är livrädd!
 
 
Nu ska jag iväg till öregrund och sen en repa i östhammar!
/Sandra

bild

Det är inte alltid lätt att uttrycka sig i ord.. själv föredrar jag Text och Bild!
En bild säger mer än tusen ord, ja de är sant de..
Något jag skulle vilja ha är en "riktig kamera" Att kunna förstora sina egna bilder, sitt konstverk och sina tankar på bild, hur fint är inte det då?
 

Blä

"Det blir nog bra tillslut, och är det inte bra så är det inte slut" Det sa den underbaraste männsikan till mig igår! Ja och så sant det är, Det kommer jag leva länge på.. Unngefär lika länge som att den där damen sa att jag va söt.
Tänk att små saker i vardagen kan bli så "stora" grejer.
 
Känner mig som sämsta mamman/hundägaren ever idag! I morse vaknade johnny och var lite grinig, han har ramlat ett antal gånger idag och har bitit på alla leksaker (Tänder på väg IGEN) När vi skulle ut med Kingen så vägardes det att åka vagn, jag spännde fast honom och började gå.. Men efter en stund så gick det inte att vänta ut honom. Jag vände! Kingen stackarn fick snällt följa med hem utan att "ha gjort det han skulle"
Väl hemma ville Johny bara vara på mig... Så jag ringde min mamma som var snäll och kom över så jag kunde ta ut Kingen! TACK MAMMA!
 
Men hur dålig som mamma kan jag bli, känns som att jag helt plötsligt behöver sätta Kingen i andra hand! och jag räcker inte till känns det som..
 
/sandra
 
 

Cykeltur!

Igår eftermiddag kom Sommarkläderna! Dom blir bra,nu väntar vi bara på lite varma vindar.
Ja här sitter jag och väntar på första maskinen tvätt, och klockan är strax efter 7, sen får vi se vad dagen bjuder på!
 
Igår kväll så åkte vi in och käkade glass och lekte lite i lekparken med M. och hennes dotter, vi kom inte hem förens vid 20, och då passade jag på att måla lite mer på kabeltrumman.. Fick hjälp av liten också.
På kvällen efter 21 drog jag en tur med cykeln, så skönt med ljusa kvällar. Höll först på att krocka med ett rådjurs kid, stannade för att kolla på den lilla söta, men då kom mamma rådjur(eller vad heter de? inte bock och inte kviga...) Hon kollade argt på mig, så jag drog mig tillbaka. ungefär 500m bort satt en katt (den katten möter jag ALLTID där) jag och katten höll på att bli översprugna av ett rådjur IGEN! Katten såg väldigt oförstående ut, förresten vart vi nog lika förvånade!
 
När jag passerat dom läskiga nyfikna kossorna så möter jag en dam, vi har också mötts innan! Vi byter några ord, när jag ska cykla därifrån så säger hon: Du vet väl om att du är söt va?
Tror jag cyklade hem med största leendet i världen! Tänk att en "främmande" kan få en att bli så glad.. Så mer fina komentarer åt alla ni möter tycker jag.
 
/Sandra
 

väntar!

Har väntat på ett paket från H&M i 3 veckor... suck pust och stön! Men nu ska det tydligen vara på väg, håller tummarna och hoppas! Det är en del sommarkläder till Johnny. Tur att den riktiga värmen lyst med sin frånvaro, och att vi fick några sommarplagg i födelsedagspresent..
 
Idag har vi varit till Öpnnaförskolan på sommaravslutning, mysigt i parken med alla barn! Vi fick leta efter "djuren som rymt från djurparken" också sjöng vi klassiska midommarlåtar samt fikade. Sen gick Jag och M. hem till henne och åt Lax till lunch, såå gott! Och den där romsåsen är galet god. Nu har jag och Liten landat hemma, han somande i vagnen så jag får väl ligga själv i sängen.
 
/Sandra

Blixtar och dunder

Herregud! idag åskade det som tusan här, väldigt olustigt tycker jag... men sen så blev det tok varmt och sol. Passade då på att måla lite... projekt på G!

När vi ätit middag så kom massor av brandbilar förbi i en väldans fart, både lokala brandbilar och uppsala bilar, och jag kan lova att de luktade brandrök, usch! undra om åskan orsakat branden.. skrämmande hursomhelst! Johnny var väldigt fascinerand över röda blinkande bilar, kanske blir brandman av honom? (eller så är majoriteten av alla småbarn intresserade av stora fordon..bilar överlag)
Nu sitter jag på altanen med en riktig krigare, Johnny ramlade igår in i sandlådan och fick en liten bula i pannan och idag så blev han tacklad av kingen in i kamingallret, så en bula på andra sidan pannan me. Tur att barn är ganska tåliga!


Förslag på hur man kan gå vidare med blivande bord och sänggavel? kom med idéer nu!
/sandra

woow!

varning för skryt!!

började dagen med noll energi, jobbigt med allt! MEN trots de så cyklade jag in till Malin (7km) för att sedan cykla skogen hem (1,4 mil)! skogsvägen var kass med STORA STENAR, men vi höll humöret uppe och mitt i allt så tappar Malins cykel kedjan... tur att man är kung och löste de. Väl hemma så hade papporna fikat och lekt med ungarna och tillsammans fixade vi hemgjorda hamburgare med tillbehör samt go' fika efter! Nu ligger jag helt utslagen i badet, med hårinpackning!(lyx)

Ska ut en sväng med Kingen sen också, tror dock de blir en kortare vända.. för den vi gick igår va de någe djur som kingen morrade på (han vände sig om och morrade mot skogen...fick personbästa hem!!) Livrädd tjej, jag vet! men vägen är ju så mysig att gå.. får kanske skaffa jaktlicens!




/sandra

vilken kväll!

Att slinka in hemma 04.30 efter en kväll på stan hör inte till vanligheterna för mig längre! Men igår (eller i morse...) så gjorde jag det...

Igår så var jag och min vapendragare ut på äventyr ihop med en annan trevlig tjej, först grillat och vin sen uppsala by night! Vi skulle sett/hört syster sol, men är man för ung så är man... vi hamnade på Etage och hade galet kul! sjöng nationalsången och drack drinkar. dans blev de me! när krogen stängde så blev de drive in på max, STACARS VÅR CHAFFIS!!

Hur kul jag än hade igår så är det oslagbart att få spendera dagen med Johnny! vi har redan hunnit gunga och lekt på gräsmattan!


min utsikt just nu! Kaffe på altanen med en tidning till.
/sandra

Studenten och glädje

Studenten igår gick superbra! Jag och Johnny var upp till bruks och kollade när studenterna släpptes ut, man blev ju lite nostalgisk. haha, det var ju "nyss jag själv sprang ut"... Efter utspringet åkte vi hem och sov en sväng, sen åkte vi till Mottagningen där trevligt sällskap och god mat väntades.
Jag och Johnny smet iväg en stund för att fira min vän som fyller 25! Hennes lilla son som också fyllt 1 år blev också firad. Mycket bus blev det.. Så gårdagen var trevlig som tusan!
 
Igår hade jag e svart klänning med en vit kofta till, samt klackskor.. Herregud! Minns inte när jag hade det sist.. Men jag kännde mig väldigt fin, klänning borde man ha oftare! På tal om ofta... ikväll jag jag bära kläning igen, jag och en underbar brud (min bästa barndomskompis) ska ut på äventyr, precis som förr!
Men först ska jag spendera dagen med min underbara unge, vi ska leka i sandlådan och kanske åka ner till havet en sväng. Just precis nu sitter jag med ansiktsmask och bra musik!
 
/Sandra

Studenten

..sjung om studentens lyckliga daar'.. tra la la lalaa...
Idag tar Tove studenten, och det ska firas! Först ska vi kolla när studenterna släpps ut från skolan, sen blir det mottagning hemma hos dom i österbybruk.
 
Kan ni förstå att det är 3 år sen jag själv sparng ut från bruksgymasiet med hela livet framför mig, en helt ny värld öppnade sig, man blev "utkastad" i verkligheten. Min student minns jag som kul, vi spenderade kvällen i Uppsala och minns jag inte helt fel så somnade jag tidigt..
 
Det här inlägget är tidsinställt då jag kommer ha fullt upp med att komma iväg till bruks, ska försöka hålla både mig och Johnny fläckfria också... Tur att johnny fick två "fin-skjortor" i julklapp!
 
/Sandra
 

flytta, Hus och åsikter

Hur ska jag förklara det här nu då?
Jag har hittat ett hus JAG VILL HA! såå underbart och all potenial, ni ska bara veta hur tankegångarna går i mitt huvud nu.. Kommer garanterat få sova på soffan i natt, haha!
Nåväl, vad är väl en bal på slottet?
 
Nu kommer jag få höra att jag "borde vara nöjd med vad jag har", "Lägg av, du har de så fint", "Du kan ju inte flytta igen" ... ja men vad bra att allmänheten är nöjd med mitt hus, och tycker att det är fint. Är glad att folk tycker jag flyttat klart, antar att dom då vill ha mig kvar här.... (Men hur kan 10 gåner vara för mycket?, kan skylla lite på att jag har skilda föräldrar så dom "orsakade 4 flyttar" )
 
Nu kommer inte jag ha råd med mitt drömhus, men Drömma går ju! Så ni slipper mig inte här på en stund..
 Flyttkartonger har varit mig varmt om hjärtat ett antal gånger.. flyttkaos var jag bra på, sanningen är den att sista gången jag flyttade så blev det aldrig kaos. Allt var organiserat och välplanerat, man blir väl bättre med tiden? Övning ger färdighet! så kanske dags att jag startar en flyttfirma, vad tror ni?
 
/Sandra
 

Precis

I helgen träffade jag en dam på 75+ som jag hade en ganska lång pratstund med. Vi pratade om sommaren, att alla reser (mycket utomlands) så frågar hon mig vad jag ska göra i sommar.. Ja, eh jo jag ska ta vara på tiden som Mamma på heltid. (I höst börjar jobb, förskola osv..) så vi ska "bara" göra små dagsutflykter och häga hemma.
Hon svarar: Du måste vara den klokaste jag träffat på länge! Att ta vara på livet och leva i nuet är väl aldeles underbart att göra?
 
När hon sa de på så vis så känner jag mig ganska så "duktig".. "Semester-prestationsångesten" försvann och jag ska njuta till tusen.. Jag blir inte lyckligare av att sitta på ett flyg till någe varmt land, jag kan istället hänga vid Johnnys upplåsbara pool eller hänga på altanen. Någon utflykt till Furuvik lär det ju bli, samt härliga grillkvällar med vännerna. Det är livsglädje för mig!
Har skrivit om det förut, men det skadar inte att upprepas, och damen i fråga gjorde mig glad!
 
/Sandra

RSS 2.0