Julbord

Känner mig pigg trots att vi kom hem sent efter ett supertrevligt julbord med Wallmans i spetsen! kl 06,00 va de dax att studsa upp för att dra på jobb, tuuungt kan man säga. Men det gick bra. Nu är jag läskigt trött, ska väl kasta mig i soffan med en film, tillsammans med Robin. Hoppas Johnny vill sova lite han me...
 
Igår så körde det ihop sig med tiden.. så jag fick sminka mig samtidigt som jag underhöll Johnny, spännande må jag säga. men det gick bra! Blev nöjd med sminkningen, la till en "vinge" samt silver/vit på undre fransarna. Har aldrig sminkat med vinge förut, men de blev snyggt!
 Någon bild hann de inte bli, Johnny hjälpte mig med alla borstar så hade fullt upp!
 
Nu när man ätit årets första julbord så längtar man lite extra efter "sitt egna", men god mat, bra underhållning trevligt sällskap, vad mer kan man önska?
 
/Sandra
 

ordspya

Självkänslan var nere på botten.. så händer det som inte får hända! Ett dåligt ridpass... efter halva tide ville jag åka hem, allt missyckades och gick fel. Jag och "min häst" försökte så gott vi kunde, men gick ju si så där.
Fick väl kanske 1 relativt bra språng över "hindret"... KATASTROF!
 
Nu då, ska man lägga hjälmen på hyllan, eller ska man fortsätta?
  har hört att balett och boul är kul, kanske ska satsa på de? Innerst inne vill jag fortsätta med hästarna, men ett dåligt pass sänkte mig i onödan känner jag!
Som man säger till sina barn, upp och hoppa! (En spark i arsel på mig vore inte fel?) Skulle behöva en medryttarhäst eller liknande att utveklas med.. både inom hoppning och dresyr(tölt och evt. pass med) Någon som har en islänning som behöver hjälp med stall,ridning och lite sånt någon/några dagar i veckan? För att köpa en häst nu har jag inte riktigt ekonomin till, är mammaledig och renoverar huset...
 
INGENTING ÄR OMÖJLIGT som Gunde svan skulle sagt!
/Sandra
 

Ren kärlek!

Jag ville bara säga att Johnny har världens bästa pappa, och jag har världens bästa sambo! Så extremt lycklig med dig Robin!! Kärleken bara växer!
 

Älskar er mina fina pojkar! <3
 (Det ska hela världen veta!!)
/Sandra
 

väggord


Här är väggorden i Johnnys nya rum! Pysslade med det i söndags kväll, (Mellan köttbullerullning och adventspyssel!) Under orden ska sängen stå, kommer bli så fint! Till Vä. är den ena fondväggen, och till hö. gardiner från jotex, dock är färgen på gardinerna lite orättvis på bild. Men ja, ni förstår!
 
Mera möbler ska in i hans rum innan jag visar er något mer! Så ni får vara nyfikna en stund till. Den riktiga fondväggen på plats och med lister är så himmla snygg! (Bra val av oss, och tack Linn för tipset!)
/Sandra

Vem?

Vem är det som gör stopp i avloppen i badkaret?
Inte Kingen, Inte tussen, inte Johnny, inte Robin, INTE JAG! Vem är det som sätter dit en och annan hårboll? Kliv fram och erkänn nu! Börjar bli less på att vattnett rinner undan segt/inte alls! Och rensa avlopp är inte min starka sida... (Kan hända att det blir ännu mer stopp då, Resten får ni lista ut själva!)
Jag kommer gå till botten med det här, okej!?
 
(Väldigt trött mamma som skrivit det här inlägget, lagom less på hårtussar i avloppet också!Så ni med långt hår som brukar va här... va inte rädda!)
/Sandra

Jag vill

Vet ni vad jag vill ha?! Nä hur ska ni kunna veta de... Men iallafall! Glasfärg, förstå vad kul att måla glas igen, gjorde det lite när jag va typ 14(?), är SÅ HÄR SUGEN ATT BÖRJA IGEN!!
 
Porslin, glas, tallrikar, glasburkar! Allt går att måla på, kul är det också. Och vi som har ett helt skåp fullt med porslin/glas som vi inte använder, förstå vad många målartimmar jag kunde få där! Bara färg + penslar som saknas. Glas och porslinspennor vore också kul!
/Sandra
 
 

våran helg

Lördag:
Kl 06 blev jag väckt av Pappan i huset, alltså inte ungen! Det var bara att kliva upp snällt, och efter som jag inte kunde somna om så fick det bli lussebullsbak! Johnny härjade runt i gåstolen och prejade både mamma,pappa, hund och katt! (Blivande destruction derby förare?) Efter si så där 70-80 lussebullar blev det uppsala! Köpte en hel ny garderob (alltså kläderna, inte själva garderoben) åt lilla Johnny.. någon har vuxit ur typ alla kläder vi hade!
inne i stan träffade vi en saknad vän till mig och hans blivande fru (Kul att ses! Måste ses "på riktigt" snart!) Sen vidare till Johnnys mormor för att fira "moster" som fyllde år, nästan hela tjocka släkten var där! Från mormor hem till morfar och plastis på middag. (Åt Pulled Pork, super gott!)
 
Och idag då?!
Morgon promenad och uppsättning av adventsbelysningen i utegranen! (Julstämning, wiiihoo!) Sen åkte jag och Johnny på Loppis, inga fynd för våran del! Nu på kvällskvisten har jag rullat 1 kg köttbullar, och satt upp väggorden i johnnys rum.. Förövrigt så bestämmde jag mig för att göra "köttbullar" till Johnny också, men än så länge så äter han ju mosad mat! Tack å lov kom jag på mig själv att INTE rulla små mini köttbullar åt någon som man ska mosa dom till sen (Vet inte vad jag tänkte riktigt! ´men nu har jag kul åt de!)
Läsa pappas gammla Amazonbok är kul!
/Sandra
 

Vinterkläder

Snart är väl ändå vintern och kylan här på riktigt!? Om inte så kommer den om en stund, för enligt kvällstidingarna så kommer det bli en vargavinter.. och dessutom var det tydligen mycket rönnbär i år.
 
Hur ska vi då klä våra barn? Jag tänker så här.. 1. Underställ. 2. Fleas eller annan "isolering" 3."Skal" som skyddar mot väder och vind.
 
Nu har jag inte kollat så mycket på Underställsbody åt Johnny än så länge, men de första jag hittade var på Polarn och Pyret... Lite dyrt? Eller vad ligger uderställsbody på?! Jag har ingen aning!! Någon här som har varit med på vintern förut?
 
Från 249-329 kr.. är det normalpris?
Ullbodyn i blå/röd för 329 kr är ju snygg med!! Men 329 kr... Ska in till stan i helgen, då lär man springa förbi Polarn och Pyret så man kan känna på dom innan ett evt. köp.
/Sandra

KÄMPA

Ni vet den där kännslan när man bara vill skrika av lycka? Adrenalinet pumpar och du känner dig sjukt stolt!
Den kännslan fick jag igår!
För någon annan så gills den här händelsen inte, men för mig var det stort! Jag klarade det.. någon stans i bakhuvudet så fanns tekniken kvar. Kommer gå som på moln nu ett tag, tills man får ett bakslag och kommer ner på jorden! Men det gör mig igen, för jag klarade det! 
Ibland behöver en händelse sjunka in, bearbetas (utan att någon tjatar) och mogna innan du klarar det med glädje istället för rädsla!
/Sandra
 

Husmorstips

Ni vet såna där "tassar" som man kan köpa och sätta på ena kortsidan på spjälsängen så att barnet kommer upp med huvudet(Så att det blir lättare att andas vid ex. förkylning).. Sånna tassar har inte vi köpt, och hade det inte i åtanke alls.. men för en stund sen så va johnny förkyld, och täppt i näsan och hela den baletten, Inga tassar hemma så jag improviserade....
 
Några böcker,och spillbitar från altanbygget blev perfa som "tassar" Gratis och enkelt!
Alla sätt är bra förutom dom dåliga!
/Sandra

Lindex vs Bard

Klickade in på Lindex.se för att kolla lite kläder, mycket fint finns det. Men sen hittade jag det här....
Byxorna finns alltså på Lindex, men jag får en kännsla att Alexander Bard har designat dom!?! Snart kan man kanske köpa Bard på Lindex med? Frågan är om han köper sina kläder där? Vart är världen på väg?
Jag tänker INTE klicka hem dom där kläderna.. Om vi inte ska på maskerad förståss! Bard och Lindex i all ära, men vart är modevärlden på väg? Tror jag strejkar!
 
/Sandra
 

Nyhetsmorgon levererar

Trots sen kväll igår så känner jag mig gaksa pigg idag! Leendet av Johnny,kaffe,nyhetsmorgon och en liten promenad i mörkret gjorde susen!
Nyhetsmorgon levererar, kunde inte låta bli att le när föreläsaren och författaren Klas Hallberg pratade om sin bok Hedra Mysteriet . Mindfulness på värmländska
 
Bokvideo Gjorde iallafall min dag lite bättre! Förresten så tror jag att boken ska inhandlas här, julklapp till mig kanske?!
 
Idag blir det en hemmadag tror jag! Funderar på att sätta i belysningen i adventsgranen.. (Vill inte skotta mig fram i år igen..) Får se, först lite mer kaffe!
/Sandra

Julsminkning

Har fått en idée till sminingen som jag ska ha på julbordet, tack vare Helena Rönnblads sminkblogg! Underbart, nu ska jag bara testa den innan och se om det passar.. Men det tror jag nog! 
LYSANDE läppglans! Underbara färger och nyanser, ett stort pluss är att när man trycker på locket så är en lampa som då tänds, och på ena sitan av "burken" finns en spegel! Hur bra är inte det?!? Vill ni veta mer så kontakta mig här eller via mail [email protected]
En annan bra grej med lyse på läppglanset är att man kan leta efter nyckelhålet efter en utekväll med kompisarna!
Det finns en hel del sminkprodukter från Forever Living Products Aloevera, vill ni veta mer om det(Eller något annat frå Aloevera) så är det bara kontakta mig!
Nu ska jag träna på sminkningen till julbordet..
/Sandra
 
 
 

Bil

Juste, våran lilla utflykt på fars dag resulterade en "ny" bil!
En Saab 9-5 2,0t av årsmodell 2005, värsta familjebilen vill jag lova, testade nämligen att ha två barn + "barnvakt"(Sarah) i baksätet, 2 Mammor i fram, samt 1 barnvagn och en massa matvaror i bilen. gick prima! (får säkert in en till barnvagn med för den delen!)
 
Den perfekta bilen för oss, barnvagn och hund får plats i baksätet och bilen är rymmlig invändigt! Perfa. Så nu blir det åka av...
 
/Sandra

Landet vs. Stan

Ibland när jag varit ARG på Robin eller något annat(Kanske att katten hårat ner mina kläder) så har jag vrålat att jag minsan inte ska bo kvar har på landet, jag ska ha en lägenhet i samhället!
 
Men efter att man lugnat ner sig och tänker eftter så vill jag verkligen inte ha lägenhet igen, jag är ju som gjord för att bo på landet! Både jag och robin höll på att strypa varandra i en liten lägenhet (ioförsig försökte r. sluta snusa och jag va gravid...) Men endå!
 
När man glömt mjölken och inser att det är "långt" till Ica är det ganska frustrerande.. men egentligen så gör det mig inget! Vill inget annat än att Johnny ska växa upp på landet, *man kan ha vagnen ute när han sover, *man kan leka på gården *och vi har nära till skogen! (Ja, faktum är att halva våran gård är skog typ..) *Vi kan öppna dörren och släppa ut barn och djur utan att det gör något, det kan man inte i samhället hur som hällst. underbart att bo på landet! Ibland när det är regn och jag måste släpa in vagn, hund och unge i bilen så brukar jag tänka på sommarkvällarna på vår 40 kvm stora altan! (Min förra lägenhet va 20 kvm)
 
Kanske bara att inse, jag är "bonde", Kommer aldrig bli någon "Stanare" av mig inte.. (Det räcker bra med Ikea och på sin höjd gränby ibland) Hur som helst, jag trivs på landet! - Vad jag än säger när jag är arg, så trivs jag här!
      
/Sandra
 

Bästa Frissan!

Kännslan när man lallar runt och tycker att det är sååååå långt kvar till julbordet.. och när man sen öppnar kalendern för att fixa ihop en klipp och färgningstid inser att det inte alls är långt kvar! Paniiiik
Den kännslan fick jag igår kväll! Tänk om inte Frissan har en tid innan, då blir det iger julbord för våran del! Men tänk det hade hon, eller hon fixade iallafall en! Underbara frisör, tack och bock för det.
Förresten så undrar jag hur månnga timmar jag spenderat hos just henne.. jag var ju väldigt blond förut, och inför studenten var det löshår för hela lönen... MÅNGA timmar hos henne!
Det röda ska bytas mot lite mörkbrun tror jag, och sen funderar jag på att sliga typ som på bilden.. dvs. en massa slingor med lite olika nyanser av brun/blond.. kanske blir bra?
 
/Sandra
 

I-landsproblem del 2

kl 06 i morse vaknade jag av att Johnny ligger och sjunger/jollrar, nöjd unge! och man kan ju inte annat än att bli glad av det! Vi gick upp böt blöja, åt frukost och lekte i vanlig ordning. Men nu har den lilla skrutten somnat om! Måste vara extremt skönt att sova i vagnen när vi tar morgonpromenaden med Kingen.. Och jag kan inte somna nu, har ju varit ute och piggnat till (Utan kaffe!!)
 
Idag blir det dejt med Sarah, som vi längtat! Sen ska jag in till frisören och boka tid.. för om jag inte får någon tid innan julbordet så blir det iget julbord! Kan ju inte se ut som ett skatbo med utväxten från helvetet på ett julbord! (Dagens ilandsproblemm!) Sen måste jag ju komma på vad jag ska ha för kläder också... annars inget julbord! För naken bör man inte gå.. tror jag!
 
PLUSS
snygg frissa!
 
/Sandra
 
 

Pyssla

Efter helgens tapetsering så blev jag sugen på att hotta upp några gammla tavelramar! Händig som man är så pysslade jag ihop det här!
Så nu ser ni lite hur tapeten ser ut! Kommer bli fint med dom här ramarna på den vita väggen i hans rum (dvs. mitt emot fondväggen)
/Sandra

Tapet på plats

Tapeterna är uppe, lister på plats! Mmmh, vad fint det blev! Ni får vänta med resultatet tills de att timmerstocken är på plats ordentligt.. kan knappt bärga mig. Vill visa hela världen Johnnys nya rum nu.. Omgående!
Gardinerna är ditsatta också, så mysigt. Nu ska vi bara fylla upp med leksaker och möbler! Johnny får nog sova med oss en stund till, känns bäst så. Leksakerna och lite möbler kan flytta in i hans rum nu.
 
Funderar på inredning till hans rum, mycket kommer bli Kidsconcept.. men i möbelväg då? Jösses, idétorka. Men en sak som jag tror kan passa bra är en träkista som man kan ha leksaker i, hur fint vore inte det?
Något sånt här kanske?
/Sandra
 

Fars dag!

Är det idag, precis hela dagen! Och det är Johnnys 7 månaders dag! Det här med fars dag tar inte vi så allvarligt, inget som vi firar direkt.. inte Mors dag heller för den delen! Varför ska man fira Far/Morsdag? Någon som vet och kan förklara det?
 
Johnny ska få extra många pussar och kramar idag! Robin kan ju också få någon extra om han är snäll! ;)
Idag ska vi iväg på en "hemlig utflykt!" Spännande, kanske skriver om vad vi gjorde för bus i morgon eller någon annan dag?!
Mitt allt! Underbara skatt<3 Han har förövrigt världens bästa pappa!
/Sandra

Energi

Igår när jag vaknade kännde jag mig mer död än levande! Men med ett leende av Johnny så orkade jag upp när lilleman tyckte de va dags att leka! Tog en promenad vid 7 tiden och samlade massor av bra energi! Underbart med morgonpromenader. -Det är där jag hittar min energi!
Vart hittar ni eran energi?
 
Idag blir det tapetsering av Johnnys rum! Åh, vad jag längtat.. Men först ska jag skämma bort min sambo med en god frukost!
blid från en annan morgon!
/Sandra
 

Julklappar

Jag och Robin hade sagt att vi inte ska köpa några julklappar till varandra.. vi har ett hus som vi renoverar och en unge som vi kommer skämma bort! (ta inte de där med att skämma bort så hårt hörrni!)
Men, så kom jag på att vi skulle kunna köpa en systemkamera tillsammans, i julklapp åt oss! Robin gillade idén men ville endå att vi skulle ge varandra något litet.. paket är ju kul?!? så nu har jag kommit på bästa julklappen ever åt Robin! Litet men endå stort, och han kommer älska det! Kan kappt vänta till julafton!
 
Hur gör ni med julklappar åt varandra?
-Julklapparna är ju inte allt på julen, men något litet kan man ju ge varandra! Och i vårat fall är renoveringen av huset våran julklapp!(Det ligger lite pengar i den renoveringen-
/Sandra

good feeling!

"Oh, oh, oh, oh, oh, sometimes I get a good feeling, yeah
I get a feeling that I never never never never had before, no no
I get a good feeling, yeah
Oh oh, sometimes I get a good feeling, yeah
I get a feeling that I never never never never had before, no no
I get a good feeling, yeah"
 
Precis så skulle man kunna säga!(Sjunga)
Igår startade jag morgonen med promenad och glögg med grannen! Sen kollade jag igenom mitt "lilla" paket från jollyroom, så fint allt kommer bli i Johnnys rum. Hade tänkt tapetsera igår, men ridningen stoppade de. Kanske att jag gör det ikväll? får se vilket humör Johnny är på!
Julen är på ingång! Och jag har renast frysen på "vanliga bullar" så att alla lussebullar får plats!
/Sandra
 

Höstig höst tillbaka!

Hösten har återvänt kan man säga... Regn,lera och blåsigt! Hua.. Jag som trodde vi skulle slippa den "höstiga hösten" Men nu är den här, och bara att gilla läget! Regnskyddet till vagnen används flitigt.. parraply till mig också! Tror jag måste införskaffa mig nya gummistövlar! Kingen kanske får nytt regntäcke me, får se hur det blir! Det är ju absolut inget fel på det röda vi har.. Men såg att Hööks hade ett superfint mörkblått!
 
Nu ska ni inte tro att min pudel är en PUDEL för att han har täcke..regntäcke använnder jag ibland för att jag är bekväm av mig. Ska vi tex. åka bil och ska ut med kingen innan så tar jag på tecke för att slippa blöta ner hela bilen. Sen har vi ett fleastäcke som används om Kingen måste ligga i bilen efter de att vi har sprungit oss varma i skogen. och 1 täcke till! Vintertäcket! Fick införskaffas förra året, jag var höggravid och orkade bara inte borsta all päls så klippte ner stackarn mitt i vintern! Då blev de raka vägen till uppsala och köpa vintertäcke!
/Sandra
 

BESTÄLLT!

 

Grattis!

Det är ingen vanlig dag, för det är pappas födelsedag! HurraHurraHuraa!
 Grattis på födelsedagen pappa/morfar!
Kraam från Sandra,Johnny,Robin, Kingen och Tussen


Bloggfri helg!

Tog långhelg från bloggen!
haft en mysig helg med familjen.. Grillat och busat! Känner mig otroligt glad just nu!,
Johnny hjälpte till med veden i helgen, Grillade Filé på altanen och tinade kött framför kaminen.. Underbart att bo på landet! Har kommit en bit på väg med johhnys rum också.. men det får ni se mer om en annan dag!
/Sandra
 

RSS 2.0